De Spelen en Londen in apps

Over drie dagen breekt de sportorgie los die Olympische Spelen heet. Een greep uit de apps die thuisblijvers op de hoogte houden van alle sportieve activiteiten en apps die bezoekers het Londen naast de Spelen laat ontdekken.

Toelichting: de meeste apps bevatten Engelstalige informatie (EN). Het gros is te gebruiken zonder actieve internetverbinding. Download informatie zoals kaarten thuis alvast naar je smartphone, via de wifi-verbinding van je hotel of een openbare hotspot. Belbedrijf BT heeft er voor de Spelen een half miljoen aangelegd in Londen. De stadsgidsen werken het best met gps (satellietnavigatie). Zet 'data roaming' uit om hoge rekeningen te voorkomen.


APPS VOOR HET SPEKTAKEL

London 2012: Official Results

(iOS, Android, Windows Phone 7, Blackberry - gratis, EN)

De officiële bron met de feiten over alle winnaars en verliezers, 'recht uit de mond van het paard', zoals de Britten zeggen. Inclusief mini-biografieën van alle atleten. Zoek op discipline of land. Ook met wedstrijdschema.


NOCNSF Londen 2012

(iOS, Android - gratis, NL)

Alles over de Nederlandse deelnemers en hun prestaties. Ook offline te gebruiken.


Zin in Goud

(iOS, Android - gratis, NL)

Hoofdsponsor Rabobank biedt video's, foto's en tweets van Nederlandse atleten. Inclusief mini-documentaires over de weg naar goud van Anky Grunsven e.a.


Mega Olympic Quiz

(iOS - € 0,79, EN)

London Olympics 2012 Mega Quiz

(Android-gratis, EN)

Test je sport- en spelenkennis (en je beheersing van het Engels). In welke sport voer je een 'randolph' en een 'rudolph' uit? Wat werd er als eerste ingevoerd op de Spelen, het ereschavot of de gouden plak?


Reuters Olympics London 2012

(iOS - gratis, EN)

Martmoe? Smeetssleets? Haal uitslagen, verslagen en beelden bij een van de grootste persbureaus ter wereld, met honderden verslaggevers aanwezig in Londen. Voor actueel nieuws moet je online kunnen.


APPS VOOR DE STAD

London 2012: Join In

(voor iOS, Android, Windows Phone 7, Blackberry - gratis, EN)

De officiële gids en planner, met ook aandacht voor niet-atletische activiteiten. Waar staan grote tv-schermen opgesteld in Londen? Met plattegronden van de Olympische accomodaties.


Museum of London - Street Museum

(voor iOS, Android - gratis, EN)

Richt de camera van je mobieltje op een plek in Londen en de app legt er een historisch beeld over heen. Beleef het Londen van de Grote Brand uit 1666 tot de swingende jaren zestig. Er is ook een versie met Londen ten tijde van de Romeinen (Street Museum - Londinium) en Dickens (Darker London).


The London Pub Crawl

(iOS, Android - € 1,59 / € 4,99 voor uitgebreide versie, EN)

Wandeltochten langs de opvallendste van de 7.000 kroegen in Londen. De luxe-versie biedt veertig tochten met elk vier bijzondere pubs, inclusief routeaanwijzingen (die je nodig hebt als je in elke kroeg een pint achteroverslaat).


British Film Locations

(iOS, Android - gratis, EN)

Bezoek de locaties van beroemde films, met gedetailleerde routeaanwijzingen en beschrijving. Ook


bruikbaar buiten de Britse hoofdstad.


Barclays Bikes

(iOS, Android - gratis, EN)

Ontdek Londen op een huurfiets met de Londense variant op de inmiddels bekende Vélibs in Parijs. Met deze app check je de beschikbaarheid van de zesduizend fietsen bij de vierhonderd depots. De fietsen zijn ook door toeristen te huren, ad hoc, met een creditcard. En, net als in Parijs, is het eerste half uur gratis.


Love Clean London

(iOS, Android, Windows Phone, Blackberry - gratis EN)

Mobiel meldpunt voor straatvuil, fietswrakken, overvolle vuilnisbakken. App bepaalt automatisch de locatie, van gebruiker wordt foto verwacht en keuze voor de aard van de verontreiniging.


London City Guide

(Android - gratis, UK)

App van TripAdvisor, website waar gebruikers via recensies de beste hotels, restaurants, attracties enz. aanwijzen. Er staan al 50 miljoen gebruikservaringen online en elke dag komen er duizenden bij. Voor de iPhone is er een bescheiden versie TripAdvisor Offline City Guides met meerdere steden.


Hailo

(iOS, Android - gratis, UK)

Taxi nodig? Op afroep met deze app. Geef aan of je afrekent in contanten of met creditcard. App telt de minuten af die je moet wachten en vraagt passagier om beoordeling van de rit. Al 3.000 taxi's zijn aangesloten bij Hailo.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden