Column

De Seksrabbijn is niet zomaar een schrijver

Deze week: laten wij elkaar niet overschatten. Zo heel veel meer dan kut, pik en kont zijn wij niet.

Beeld anp

'Niet veel mensen houden van Ik heb altijd gelijk. Ze hebben liever zelf gelijk. Dat om mee te beginnen', aldus W.F. Hermans in Mandarijnen op zwavelzuur. Hij vervolgt met: 'Verder willen ze door hun auteurs onder de kin gekriebeld worden en op de schouder geklopt.'

Hermans heeft goed gezien dat de lezer de schrijver steeds meer ziet als een onderdanige therapeut ('ik betaal, dus kriebel als ik het zeg') maar de Seksrabbijn is niet zomaar een schrijver, de Seksrabbijn heeft de plicht in het schaamhaar en de al dan niet gewaxte bilstreek van de lezer te kriebelen. Een ex van de Seksrabbijn zei regelmatig: 'Ik ben meer dan kut en kont.' Daarin had ze gelijk, maar dat overschot moet niet worden overschat. Onze intelligentie, ons verbazingwekkende talent om onze tanden te poetsen; zo heel veel meer dan kut, pik en kont zijn wij echt niet.

Onlangs werd de Seksrabbijn in Amsterdam telefonisch geïnterviewd over het stuk The Future of Sex, dat hij in samenwerking met de acteurs en actrices van Wunderbaum had geschreven. Een vriendelijke, goed geïnformeerde jongeman van de VPRO stelde hem vragen terwijl de Seksrabbijn in zijn hotelkamer op bed lag.

Het was hem al opgevallen dat journalisten over seks praten alsof seks een soort Afghanistan is, een plek waar ze zelf nog nooit zijn geweest, maar waarover ze wel het nodige hebben gelezen en waar ze met enige huiver en bijzonder veel eerbied over wensen te discussiëren.

Terwijl het interview werd afgenomen, begon de geliefde van de Seksrabbijn hem te pijpen. Eerst kreeg hij geen erectie, want hij vreesde dat de jongeman van de VPRO hem zou horen hijgen en dat vond hij toch onaangenaam. Toen hij eindelijk een erectie had, klom zijn geliefde op hem terwijl de Seksrabbijn door de telefoon zei: 'Ook in de toekomst zal seks een talige aangelegenheid blijven.'

Huiswerk voor volgende week: pijp of bef uw geliefde terwijl zij/hij een ernstig telefoongesprek voert met een collega of de baas.

Werkt u op kantoor? Duw tijdens een vergadering uw voet (eerst schoenen uitdoen) in het kruis van een collega. Wel vooraf (bij voorkeur schriftelijk) om toestemming vragen.

Zit u nog op school? Vraag of u met uw tenen zachtjes het kruis van de leraar of lerares mag masseren (alleen voor boven de 16).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden