De rekensom is helder: 10.000 euro erbij!

Is het redelijk om meer salaris te vragen als je takenpakket langzaam is uitgebreid en zwaarder is geworden? De 37-jarige Lennart, sinds vijf jaar inkoper bij een internationaal bedrijf van bevestigingsmaterialen, denkt van wel. De afgelopen drie jaar heeft hij niet alleen in Nederland gewerkt, maar veel leveranciers in Europa bezocht en verre reizen tot aan Azië toe gemaakt. Aanvankelijk gaf de hbo-bedrijfskundige leiding aan twee mensen, nu aan veel meer. Behalve offertes plaatsen en beoordelen, moet hij steeds vaker onderhandelingen voeren. Toch is er de afgelopen jaren nooit een evaluatiegesprek geweest over zijn presteren, noch over zijn beloning van 3.600 euro bruto per maand. Heeft hij inderdaad recht op meer loon of speelt hij het spel niet goed?


Advies


De beloningsadviseurs zijn het over een ding eens: Lennart wordt bepaald niet overbetaald. Tegelijk heerst er verbazing dat iemand die al tien jaar werkzaam is in een commerciële functie ten opzichte van zijn eigen positie zo weinig zakelijkheid aan de dag legt. 'Je geeft aan dat je inmiddels drie jaar verder bent zonder een evaluatie. Ik vind dat weinig professioneel, zowel van je werkgever als van jou zelf', zegt Hans van der Spek, beloningsadviseur bij Berenschot. 'Ik neem niet aan dat je op een dergelijke wijze de onderhandelingen met leveranciers voert.'


Ook Jacco van den Berg, directeur van het gelijknamige adviesbureau, heeft zijn reserves. 'Of u het salaris krijgt dat u verdient, vind ik lastig te beantwoorden. Enerzijds verdient u - gezien uw werkervaring en opleiding - zeker niet te veel. Anderzijds vinden veel van uw taken op operationeel niveau plaats. Ook lees ik niets over KPI's (kritieke prestatie-indicatoren) en of u verantwoordelijk bent voor beleid.'


Van der Spek komt het vaker tegen: een werknemer krijgt er door de jaren heen taken bij, en dat wordt in wezen een geheel nieuwe functie. Maar omdat er geen duidelijke afspraken zijn gemaakt en er geen evaluatiegesprek is gepland, wordt dat niet aldus geformaliseerd, met alle nare, halfslachtige gevolgen van dien.


Ook Frank Knauf, beloningsadviseur bij FNV Bondgenoten, meent dat Lennart niet alleen een taak erbij heeft gekregen, maar dat hij inmiddels een andere en zwaardere functie bekleedt. Bijbetaling is na drie jaar experimenteren volgens Knauf daarom 'des te urgenter'. Vindt Van den Berg dat Lennart zelf inzichtelijk moet maken wat zijn meerwaarde is en is Van der Spek nog zuinig over hogere salariskansen in 2011, Knauf komt met een heldere rekensom: 'Op jaarbasis moet je nog zo'n 10.000 euro groeien om op een marktconform eindsalaris uit te komen. Deels is dat persoonlijke groei in je functie, maar deels gewoon salarisachterstand.' Kijk, dan begint het nieuwe jaar toch nog hoopvol.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden