De Recensiekoning

RECENSEERT ALLES

~ De bevalling van mijn zus ~

Wat?de bevalling van mijn zus

Recensent?10e

Een week geleden schrok ik midden in de nacht wakker. Ik pakte mijn telefoon die naast me op het nachtkastje lag om te kijken hoe laat het was. Half drie. Er verscheen een bericht van het verslavende spel Wordboxer. Mijn hoogzwangere zus had zojuist het woord schoolde gespeeld voor achtendertig punten. Om half drie 's nachts? Ik was nu toch wakker en legde het woord zwaar. Er verscheen een bericht in de bijbehorende chat: 'Waarom ben je wakker?' vroeg ze me. 'Weet niet. Jij?' 'Even baren. Hoop ik,' antwoordde ze. Ik zat meteen rechtop in mijn bed. Ze speelde het woord kuilen (42 punten). 'Pfff.' 'Heb je een wee?' vroeg ik. 'Ja,' zei ze, en ik speelde kind. Zo rommelden we een uurtje door, waarbij de chat uit het spel een handige weeëntimer bleek. Bij elke 'Au!' en 'Dat was er weer één' stond keurig vermeld hoeveel minuten geleden het bericht verstuurd was.

Ondertussen verschenen nog de woorden peuter, zwellen en kegelen op het bord. De weeën volgden elkaar inmiddels om de vier minuten op. 'Oké, ga even je man wakker maken nu. Je moet niet te lang wachten hoor', adviseerde ik haar in mijn rol van bemoeizieke zus. 'Het kan heel snel gaan!' voegde ik er nog aan toe. 'Nu word ik nerveus', zei ze, en het bleef even stil op de chat. Toen ze weer terug was, bleek dat ze op zoek was gegaan naar de onontbeerlijke fotocamera. Ze had hem gevonden, gelukkig. Niet lang daarna won ze het potje met het woord raapje. 'Ik ga even slapen', zei ik, 'ga jij even baren dan?' 'Dat is goed, tot zo' was haar antwoord. 'Zet hem op!' chatte ik nog en viel in een diepe slaap.

Twee uur later belde ze me wakker. 'Je nichtje is geboren. Alles is goed gegaan en ze heet Lena Martine.' We huilden. 'Ze is zo lief', zei mijn zus. Ik ben meteen gaan kijken. Haar baby lijkt gelukkig helemaal niet op een raapje.

recensiekoning.nl

De recensiekoning

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden