De portefeuille van Elske ter Veld

'Wat ik overhoud, breng ik allemaal naar de Postbank, naar het Aandelenfonds, het Vermogensgroeifonds en een spaarrekening. Ik ben absoluut giroblauw....

JOOST RAMAER

'Later heb ik ook nog eens beleggingsclub willen oprichten, Eén Rooie Cent genaamd. Ik vond dat we dat nog wel in het kapitalisme konden steken. Als belegging koos ik dat computerbedrijfje, Docdinges. Aan die bank, Pierson Meeson Heldring Pierson of zoiets, heb ik toen gevraagd hoe dat moest, aandelen kopen. Maar dat was zo ingewikkeld . . . Toen heb ik er maar van afgezien.

'Met mijn aandelen werd het ook ingewikkeld door de fusie tussen Postbank en NMB. Ineens kreeg ik allemaal onbegrijpelijke brieven, en toen heb ik de NMB in Leiden gevraagd om ze te verkopen. Maar die schreven me terug: mevrouw, dat is niet verstandig, u moet ze houden want ze worden nog veel meer waard. Moet je je voorstellen! Ik kon er niet eens vanaf!

'Ik heb ze nog steeds. ING, zoals het nu heet, stuurt ieder jaar een overzicht, vol enge Italiaanse woorden: agio, warrants, CTA's, CPTA's. Eens kijken - mijn aandelen KPN en Postbank zijn nu samen 55 duizend gulden waard. Erg hè. Wat moet ik ermee?

'Want ik houd handenvol geld over. In de politiek heb ik natuurlijk goed verdiend. In mijn eerste jaar in de Kamer spaarde ik al 25 duizend gulden. Daar heb ik toen mijn eerste zeilboot van gekocht, want ik zeil veel. Verder ga ik eens per jaar skiën, en inmiddels heb ik een zeewaardig zeiljacht van 65 duizend gulden. Maar dat is het dan ook. Ik krijg het geld niet op.'

Joost Ramaer

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden