de opstap

Het zal velen zijn ontgaan, maar het weekblad Volkskrant Banen bestaat deze week een jaar...

Altan Erdogan

We hebben onszelf al flink op de schouders geslagen bij de honderdduizendste abonnee, dus deze mijlpaal hebben we maar eens zonder feestgedruis laten passeren.

Wat is nou ook één jaar, bijvoorbeeld vergeleken met alle werknemers die de afgelopen twaalf maanden voorbijkwamen in de veelgelezen (en na 1 jaar gestopte)rubriek Trouwe Dienst?

Allemaal mensen die op allerlei plekken10, 15 of 25 jaar trouw hun plicht vervulden en daar ook nog vol trots en liefde over vertelden. Eén van de favorieten ter redactie was een eierverpakker die zelfs nog na 45 jaar noeste arbeid voor dezelfde baas en met ongeveer dezelfde kippen, elke ochtend een zachtgekookt eitje bij het ontbijt nam.

Daar past de jobhoppende en CV-opbouwende jonge professional van tegenwoordig slechts bescheidenheid.

Dat geldt ook critici van het werk van de Schotse Caroline Wilkinson, die op grond van een enkele oorbel, een schedel en wat haar een hoofd weet te reconstrueren waardoor ook Nederlandse zaken als die van het Maasmeisje en het meisje van Nulde kunnen worden opgelost. (Pagina 20).

Daar schijnt dan weer kritiek op te zijn van wetenschappers die blijkbaar de Playback-show als maatstaf hebben voor de vraag of iets een beetje lijkt.

Excuus: oordeel vooral zelf.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden