de opstap

Af en toe leren we gelukkig ook nog ietstijdens ons werk...

Altan Erdogan

Zo hadden de meeste redactieleden geen weet van het feit dat baby’s al vanaf acht maanden gebarentaal kunnen leren.

Daar staken we eerst flink de draak mee – middelvingers, dat werk – tot bleek dat er wetenschappelijk onderzoek en videomateriaal bestaat om dit te bewijzen.

De bron voor deze wijsheid is onze rubriek De Idealist (zie pagina 31). De Canadese Lissa Zeviar (29) vertelt daarin hoe ze ook horende baby’s gebarentaal leert.

Ook leerzaam is het interview met Anna Visser, directeur en hoofdredacteur van omroep Llink. Haar verhaal bewijst dat idealisme alleen vaak niet voldoende is, zeker als ergens geld en macht in het spel zijn.

Het sterkt ons in het idee dat op allerlei werkplekken in Nederland veel onbekende dingen gebeuren. Dat is de reden dat we jullie bij de meeste rubrieken en artikelen oproepen om mee te doen en te reageren.

Zo kun je meediscussiëren over alle onderwerpen in Volkskrant Banen via banen@volkskrant.nl. Op dit e-mailadres kun je bijvoorbeeld ook je relaxfoto vanuit je eigen bedrijf opsturen (rode ogen of onscherpte geen bezwaar).

Loop je vast in je werk of wil je juist harder vooruit? Via onze site volkskrantbanen.nl

kun je alle carrièrevragen en loopbaanproblemen gratis voorleggen aan drie gerenommeerde coaches.

Iets minder bekend wellicht is dat ook de meeste redactionele ruimte volledig voor jullie als lezers is gereserveerd. Sta je wel eens in de file, ben je een idealist, kersverse eigen baas of al jarenlang ergens trouw in dienst? Of zijn er ontwikkelingen in je werk waar we eens aandacht aan moeten besteden? Schrijf of mail het ons, we zijn heel erg benieuwd.

Laat ons wat vaker van jullie leren, dat is het idee.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden