De nieuwe koersenpagina's

De koersenpagina's van de Volkskrant zijn ingrijpend gewijzigd. Om uw zoektocht door het doolhof van cijfers te vergemakkelijken, bij deze een overzicht van de belangrijkste wijzigingen....

De koersen van de Amsterdamse beurs en het dagelijkse stemmingsbericht over de beurshandel staan op pagina 5E van het nieuwe katern. Daar vindt u ook de 300 meest verhandelde optieseries, de belangrijkste aandelenindices en een legenda voor de gebruikte afkortingen.

Vooruitlopend op de vorming van Euronext dit najaar, krijgt de beurzenberichtgeving een Europees tintje. Daartoe staan op pagina 5E ook de koersen van de 300 grootste Europese bedrijven. De rubriek Buitenlandse aandelen in Nederland verhandeld, is vervallen. Andere informatie over de Nederlandse beurs is verhuisd naar pagina 7E.

De berichtgeving over Wall Street is eveneens samengebracht met de koersen van in Amerika genoteerde bedrijven. Naast het stemmingsbericht over Wall Street vindt u op pagina 6E de 30 fondsen in de Dow Jones-index, de 500 grootste Amerikaanse bedrijven in de S & P 500-index, en de grootste 100 bedrijven van de schermenbeurs Nasdaq.

Op pagina 7E vindt u nieuwe en bestaande elementen over beleggingsfondsen. Naast alle genoteerde fondsen, heeft de Volkskrant in samenwerking met MoneyView een uitgebreide selectie gemaakt uit de niet-genoteerde beleggingsfondsen. Hier kunt u de huisfondsen van grote banken en verzekeraars vinden die worden gebruikt voor aan hypotheken en levensverzekeringen gekoppelde beleggingen. Op dinsdag tot en met vrijdag wordt steeds één beleggingsfonds uitgebreider belicht. Op zaterdag worden de belangrijkste ontwikkelingen op de beurs in die afgelopen week verslagen.

Onder het kopje Diversen een aantal verschillende elementen. De belangrijkste koersen op de goederenmarkten, de geld- en rentetarieven en de eurovaluta staan in de eerste kolom. De koersen van Nederlandse staatsleningen, converteerbare obligaties, warrants en andere noteringen vindt u ernaast. Een aantal noteringen zoals bedrijfsobligaties, incourante fondsen en claims en stockdividenden worden komende week ook in de rubriek Diversen bijeengebracht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden