De net-afgestudeerden in dit vak zijn goed - en goedkoper

Dilemma

De functie van de 36-jarige Gemma heeft een lastige naam: ze is interaction designer, bij een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van websites. In die rol bezoekt ze klanten om opdrachten uit te werken, van het ontwerpen van logo's tot het maken van hele websites. Ook houdt ze gebruikersinterviews en geeft ze presentaties. Iedereen is zeer tevreden, behalve Gemma zelf. Dat komt voornamelijk door haar salaris van 2.700 euro bruto per maand. Al twee jaar heeft Gemma geen opslag gekregen. Nu ze weer in salarisonderhandelingen zit, krijgt ze er van haar baas bruto maximaal 100 euro bij. Is dat genoeg?


Advies

Het salaris dat Gemma nu krijgt is niet slecht te noemen, zelfs zonder de voorgestelde salarisverhoging. Want vormgevers in een soortgelijke functie krijgen volgens de richtlijnen van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers een stuk minder. 'Als vormgever dient Gemma ingedeeld te worden in functieprofiel C of D', zegt Aletta Bulsink van CNV Dienstenbond. 'Dat betekent een aanvangssalaris van 1.734 respectievelijk 2.070 euro per maand, bij een fulltimedienstverband (40 uur).' Gemma zit daar flink boven. Niets te klagen dus, zou je zeggen.


Bovendien heeft Gemma als 36-jarige volgens onze informatie maximaal zes jaar werkervaring, waarvan één in haar huidige functie. 'Als dat zo is, is dat niet echt veel', zegt Jacco van den Berg van het gelijknamige adviesbureau. 'In dat licht denk ik dat je, met een salaris van 2.700 euro bruto bij 32 uur, in je handen mag knijpen. Op jouw vakgebied lopen vele goede net-afgestudeerden rond die zich de (nieuwe) materie snel eigen maken en goedkoper zijn. Op jouw leeftijd zou je eigenlijk behoorlijk senior en vol ervaring moeten zijn.' Ook als Gemma meer ervaring heeft dan bij Verdien ik wel genoeg? bekend is, mag ze tevreden zijn.


Hoe zit het dan met die salarisverhoging? Na twee jaar goed functioneren voelt een extraatje van 100 euro bruto per maand misschien onrechtvaardig. Toch klopt ook die verhoging volgens de richtlijnen van de beroepsorganisatie.


Maar, zegt Hans van der Spek van adviesbureau Berenschot: 'In diezelfde richtlijn is ook de situatie voorzien dat werkgevers, als het economisch klimaat er aanleiding toegeeft, een afwijkend salarisbeleid mogen toepassen.' Vandaar waarschijnlijk dat Gemma twee jaar geen opslag heeft gekregen. Van der Spek: 'Goed om te lezen dat je werkgever weer 'ruimte' ziet om je een salarisverhoging te bieden. Als jij nu al je creativiteit als interaction designer tot volle tevredenheid van de opdrachtgevers inzet zal dat zeker niet de laatste keer zijn.'


Wilt u het uitgebreide advies lezen, of is er ook iets mis met uw salaris? Ga naar intermediair.nl/verdienikwelgenoeg

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden