Volkskrant OchtendZaterdag 26 oktober

De man die 19 dagen onterecht in een ziekenhuisbed lag | Word je minder nat in de regen als je rent of als je loopt?

Brabantse boeren protesteerden vrijdag voor het provinciehuis van Den Bosch. Beeld null
Brabantse boeren protesteerden vrijdag voor het provinciehuis van Den Bosch.

Terwijl u sliep

Zorg voor kwetsbaarste ouderen loopt vast
Kwetsbare ouderen van wie het ziektebeeld niet helder is, liggen soms weken onterecht in een ziekenhuisbed. Er zijn te weinig plekken waar zij tijdelijk kunnen herstellen van hun cognitieve problemen. Dit zeggen artsen, zorgbestuurders en zorgverzekeraars tegen de Volkskrant.

Het spiegelpaleis van president Trump heeft er een verdieping bij

Het is een schande dat president Trump zich niet rechtstreeks kan verdedigen in het impeachmentonderzoek, roepen de Republikeinen. Ze hanteren nu een beproefde methode: twijfel zaaien over ‘het proces’.

Brabant zwicht niet: stallen moeten al in 2022 voldoen aan strengere stikstof-eisen

Ondanks massaal boerenprotest voor het provinciehuis in Den Bosch zijn Provinciale Staten van Noord-Brabant vrijdagavond tegen middernacht toch akkoord gegaan met de versnelde invoering van strenge milieu-eisen voor veestallen.

VS: verbod op vluchten naar alle Cubaanse luchthavens, behalve Havana

De Amerikaanse regering heeft bekendgemaakt dat vanaf 10 december alle vluchten vanuit de VS naar bestemmingen in Cuba worden verboden, met uitzondering van Havana. 

Vandaag in het nieuws

De Nacht van de Nacht wordt vanavond georganiseerd, een evenement waarbij op honderden plekken de lichten van gebouwen van de gemeenten en reclames worden gedoofd om aandacht te vragen voor energiebesparing en het belang van donkerte.

In Duitsland wordt bekendgemaakt wie de nieuwe leider wordt van de sociaaldemocratische partij SPD.

In Barcelona gaan opnieuw activisten de straat op om te protesteren tegen de veroordeling van twaalf voormalige leiders van de separatistische regering in Catalonië.

Aanraders van de redactie

De man die 19 dagen onterecht in een ziekenhuisbed lag
Meneer Mulder wilde alleen maar bij zijn vrouw in het verpleeghuis wonen. Hij eindigde in een ziekenhuisbed waar hij niks te zoeken had. Hoe er voor de meest kwetsbare ouderen geen plek is in Nederland.‘Het systeem is doorgeslagen. Dit is complete idioterie.’

Donkere materie is nog steeds niet gevonden. En dat gaat ook niet gebeuren, zeggen deze wetenschappers
De mysterieuze donkere materie in het heelal is na veertig jaar zoeken nog steeds niet gevonden. Niet zo gek, zeggen sommige recalcitrante wetenschappers, want donkere materie bestaat helemaal niet. In plaats daarvan moeten onze ideeën over de zwaartekracht op de schop.

null Beeld null

Wat als je vader je vraagt over zijn dood te beslissen? – ‘Ik weet niet of ik het ooit wel kan’
Journalist en schrijver Henk Blanken kan niet ophouden met praten, denken en schrijven over euthanasie bij diepdementen. Logisch, hij loopt zelf grote kans op dementie. Een gesprek met hem en zijn dochter Nina, die móét nadenken over haar positie als aanstaande nabestaande.

Column Ibtihal Jadib: Wat als mannen steevast dommer zouden worden ingeschat
Ibtihal Jadib was te gast bij het 20-jarige jubileum van Giving Back en belandde in een discussiegroep over diversiteit. Een mooi initiatief, maar ze vroeg zich hierna toch weer af of vrouwen in het vrije, ontwikkelde Nederland serieus worden genomen.

Word je minder nat in de regen als je rent of als je loopt?
Antwoord op lezersvragen over gezondheid, voeding, leefstijl en psyche. Deze week: hoe word je zo min mogelijk nat bij een regenbui: door keihard te rennen of rustig te lopen?

Met genadeloze zelfkennis beschrijft Stephen Fry zijn jongensjaren ★★★★★|
De memoires van Stephen Fry over zijn jongensjaren zijn eindelijk vertaald.Zijn genadeloze zelfkennis maakt het boek onweerstaanbaar.

Stephen Fry in zijn jonge jaren. Beeld null
Stephen Fry in zijn jonge jaren.
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden