De liefdeskansen van Boer Geert en Nigella Lawson

De spraakmakende ontmoeting tussen Nigella Lawson en Salman Rushdie en de romantische kansen van Boer Geert.

Nigella Lawson Beeld epa

We weten nog niet zeker of Nigella Lawson en Salman Rushdie écht iets met elkaar hebben, zoals The Daily Mail deze week suggereerde met een paar vage foto's waarbij ze elkaar omhelzen buiten een Londens restaurant. Maar als het zo is, denken we: Nigella zoekt ze er op uit. Eerder was Nigella al met Charles Saatchi, ook al zo'n oudere, licht onaantrekkelijke man uit de wereld van kunst&cultuur. Maar sinds Saatchi zich ontpopte als een openbare neusknijper (hij kneep haar in het openbaar in haar neus, heel hard) was het klaar tussen Nigella en Charles en volgde er een lange, ongezellige vechtscheiding.

Over lange, ongezellige vechtscheidingen gesproken: daar zit Salman Rushdie ook net middenin. Acht jaar lang was hij met Padma Lakshmi, waarmee ook Salman aantoont op een bepaald tiepje te vallen, want Padma is dan weer een knappe brunette die... kookboeken schrijft. Heus waar.

Maar tussen Pad en Sal liep 't ook mis, en inmiddels heeft Padma een boek over hem volgepend, dat deze maand uitkwam en waarin onder andere onthuld werd dat Salman haar een 'slechte investering' noemde toen bleek dat zij geen kinderen kon krijgen, en dat zij hem elk jaar moest troosten als hij de Nobelprijs voor de Literatuur weer niet gekregen had.

Nu zóú het natuurlijk kunnen dat Nigella een nieuwe oude intellectueel zoekt en Salman op zoek is naar een nieuwe kookboekenschrijfster. Maar misschien waren al die omhelzingen voor Locanda Locatelli in Londen meer van het genre 'Meid, ik weet precíés wat je doormaakt.'

We willen niet flauw doen, maar wij dachten eigenlijk dat het al over was tussen Boer Geert van Boer Zoekt Vrouw en zijn Hetty. Het was nogal een eigenaardig stelletje, en op de verplichte vakantie die de boeren moesten beleven met hun gekozen vrouwtjes oogden ze allebei niet erg gelukkig.

Maar nu pas lezen wij in de bladen dat Boer Geert, die vanwege zijn nogal grote enthousiasme over de vrouwen op zijn aardbeienboerderij ook wel Geile Geert werd genoemd, pas net uit elkaar is gegaan met Hetty. Ze hebben het dus toch een jaar volgehouden.

'Ik heb helemaal geen verdriet', zei Boer Geert er zelf over. Tijdens een vakantie, ditmaal in Oostenrijk, waren Hetty en hij erachter gekomen dat het niet meer werkte.

In hetzelfde interview, met De Telegraaf, merkte Geert op dat Boer Zoekt Vrouw hem zakelijk gezien veel heeft opgeleverd. Er blijken met enige regelmaat hele touringcars vol Boer Geertfanaten naar het Groningse Mussel te reizen. Boer Geert ziet daar behalve zakelijke ook romantische kansen in: 'Wie weet zit daar ooit nog een keer een leuke vrouw voor mij tussen, toch?' Ja Geert, tuurlijk!

Mogen we dan ook even benadrukken dat Geert voor ons óók een hoop heeft opgeleverd? Zie ook de speciale Facebookpagina met Geertquotes. Over de ouder wordende boezem: 'Vroeger stonden de puntjes en nu hangen de puntjes.' Over bordeelsluipers: 'Bordeelslippers.' En over de scheidingen van de seksen: 'Een man doet niks in de huishouding.' Met daarbij de toevoeging: 'Tenminste, Geert niet.' En onze eigen favoriet: 'Als een vrouw een aanrecht schoonmaakt, glimt-ie, als een man een aanrecht schoonmaakt blijft-ie dof.'

Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden