De krant van vandaag en het nieuws van morgen

Goedenavond. Donderdag wordt er gestaakt in het streekvervoer, een gevolg van mislukte cao-onderhandelingen tussen de bonden en de streekvervoerders. De vakbonden eisen lagere werkdruk en loonsverhoging. Heeft de buschauffeur het echt zo zwaar? We vroegen het ze zelf. Verder in de Volkskrant Avond: kan Camiel Eurlings na zoveel kritiek nog wel aanblijven?

No Surrenderbaas Henk Kuipers. Beeld anp
No Surrenderbaas Henk Kuipers.Beeld anp

Vandaag belangrijk

Kan Eurlings na zoveel kritiek nog wel aanblijven?
De druk op IOC-lid Camiel Eurlings wordt met de dag groter. Chef de mission Jeroen Bijl wil komende week van sportkoepel NOCNSF duidelijkheid over de positie van de in opspraak geraakte ex-minister. Kan Eurlings nog aanblijven?

Powned betaalde No Surrenderbaas Kuipers geen onkostenvergoeding, maar vast bedrag per draaidag
Powned heeft No Surrenderbaas Henk Kuipers per draaidag een vast bedrag betaald voor zijn medewerking aan de docusoap Captain Henk. Van een door de omroep Powned genoemde 'onkostenvergoeding' was geen sprake. Dit stelt de ombudsman van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) Margo Smit na een eigen onderzoek.

Zware westerstorm 'echt voorbij', aan zee blijft het nog tijd onrustig
De zware storm die woensdagmorgen over het land raasde en voor veel overlast zorgde, is in de loop van de middag gaan luwen. Volgens Weeronline was de storm rond 15.00 uur 'echt voorbij'. Wel blijft het aan zee en in de kustprovincies nog een tijd onrustig.

VS hebben binnenkort weer grootste supercomputer ter wereld
President Trump kan niet alleen bogen op de grootste knop, binnenkort heeft hij ook de grootste computer; aan het onderzoekscentrum Oak Ridge National Laboratory (ORNL) in Tennessee wordt de laatste hand gelegd aan Summit, een supercomputer met een rekenkracht van 150 tot 300 petaflops, 150 tot 200 triljoen berekeningen per seconde.

Museumboot De VerhalenArk is door de storm in de haven van Urk van zijn ligplaats losgeslagen, en heeft daarbij een aantal plezier vaartuigen beschadigd. Beeld anp
Museumboot De VerhalenArk is door de storm in de haven van Urk van zijn ligplaats losgeslagen, en heeft daarbij een aantal plezier vaartuigen beschadigd.Beeld anp

Vandaag op televisie

U kunt kiezen tussen maar liefst drie fijne series: in 5 jaar later kijken Beau van Erven Dorens en Bram Moszkowicz terug op het interview dat de jurist vijf jaar geleden gaf (RTL 4, 22.30 uur). In Kijken in de ziel spreekt Coen Verbraak met drie oud-premiers, onder wie Balkenende, die voor het eerst uitgebreid vertelt over zijn tijd aan het Binnenhof (NPO 2, 21.15). En Louis Theroux toont in Dark states de gevolgen van een heroïne-epidemie in Huntington, West-Virginia (CANVAS, 21.15). Meer tv-tips vindt u hier.

Video van de dag

Wat worden de foodtrends van 2018? V-vlogger Lisa en culinair journalist Nell Westerlaken gingen op pad in de supermarkt en zagen: vegaproducten die het vlees verdringen en zeewier in een verpakking met 'clean labelling'. Oh, en 'hartige' prikdrankjes in plaats van alcohol.

Morgen in de krant

Buschauffeur voelt stress, maar volgens de computer gaat alles prima
Donderdag wordt er gestaakt in het streekvervoer, een gevolg van mislukte cao-onderhandelingen tussen de bonden en de streekvervoerders. De vakbonden eisen lagere werkdruk en loonsverhoging. We bezochten de buschauffeurs in hun pauzeverblijf. 'We moeten een signaal afgeven dat het zo niet langer kan'.

Demonstreren in Iran is moeilijk, maar de woede is er wel: 'Ik wil dat de geestelijken vertrekken. Ze hebben mijn leven verwoest'
De afgelopen week was Iran het toneel van protesten in tachtig steden en dorpen. Maar het leven lijkt in Teheran gewoon door te gaan. Demonstreren is moeilijk in Iran. Maar er heerst wel degelijk woede: 'Ik wil dat de geestelijken vertrekken. Ze hebben mijn leven verwoest.'

Welke gevolgen heeft de vrouwonvriendelijke actie van Boef voor zijn carrière?
Nadat hij tijdens Oud en Nieuw een lekke band had gekregen, gaven drie 'kechs' hem een lift, schreef rapper Boef op Snapchat. Kech is straattaal, afgeleid uit het Arabisch, voor hoer. Waarom schold hij deze behulpzame vrouwen uit, vroegen veel mensen zich woest af op sociale media. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3,50/week.

Rapper Boef Beeld anp
Rapper BoefBeeld anp

Zo mislukte een van de spectaculairste ontsnappingspogingen van de afgelopen 25 jaar
Vreemd, denkt de luchtvaartpolitie op 3 oktober 2017: ene Ismael el M. uit Amsterdam heeft voor de volgende dag een dure helikoptervlucht geboekt voor vier personen. El M. - volgens de politie een goede bekende van grote namen uit de onderwereld - zegt alleen niet met vier personen de lucht in te willen. Hij vertelt de helikopterverhuurder dat de vlucht bedoeld is voor hem en zijn vriendin. Zo mislukte de ontsnappingspoging alsnog. (+)

Wiessenhaan is van de oude school: echte ontploffingen, losse flodders en stunts
Hoe knap digitale effecten ook worden, Harry Wiessenhaan is na bijna een halve eeuw échte special effects nog steeds niet van de filmset af te slaan. Het bedrijf van Wiessenhaan, dat is overgenomen door zoon Rick (47), was tot nu toe betrokken bij meer dan driehonderd films. Hij vertelt over zijn werk. (+)

Volgens de duistere algoritmen van mijn telefoon lijkt mijn dochter méér op mij dan ik zelf
'Gisteren gebeurde er iets opvallends. Ik hoorde een ijselijke gil in de hoek van de kamer en zag mijn dochter, bijna 20, met puilende angstogen naar mijn telefoon staren.' Sylvia heeft iets gevonden waarmee ze haar dochter kan pesten. Lees haar column hier. (+)

Harry Wiessenhaan Beeld Adriaan van der Ploeg
Harry WiessenhaanBeeld Adriaan van der Ploeg
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden