de keuze van Frank van Herk

Vrijdag..

Zaterdag

U moet op tijd zijn, anders komt u de Carel Willink Zaal niet meer in - de muziek iste fragiel voor geroezemoes. Maar dankrijgt u ook wat: adembenemende oostersekamerjazz door het trio van Anouar Bra-hem, een van de beste udspelers ter we-reld. Cristina Branco is een prima fadozan-geres, en accordeonist Richard Gallianogeeft het concert in de PWA Zaal ongetwij-feld grote meerwaarde. Bij slagwerker Bob-by Previte weet je nooit wat hij nu weer be-dacht heeft; even kijken dus in de Rem-brandtzaal. Valt het tegen, dan kunt u uit-wijken naar de Carel Willink Zaal voor eenvan de boeiendste nieuwe pianisten, VijayIyer. Heeft u hem bij Branco gemist, gadan beslist naar de Van Gogh Zaal voorGalliano's New York Trio.Niet doen:tenzij u zich graag laat overdon-deren door techniek: de fusionband Spec-trum van drummer Billy Cobham in hetPaul Acket Paviljoen.

Zondag

De grote vraag is natuurlijk of hij er nog wat van kan, op zijn tachtigste en na een beroerte: Oscar Peterson in de PWA Zaal. U moet veertig euro bijbetalen, dus het is ook iets tussen u en uw portemonnee. Een prima alternatief is de even oude maar gegarandeerd nog vitale drummer Roy Haynes, die met muzikale kleinzonen speelt in de Jan Steen Zaal. Dan is het kiezen tussen de Braziliaanse tovenaar Hermeto Pascoal op het Dakterras of Don Byrons Ivey Divey Quartet in de Mondriaan Zaal. Pascoal is niet vaak in Nederland, en ook niet meer een van de jongsten, dus misschien toch maar kijken naar de solo op de theepot. Daarna is het gelukkig duidelijk: naar het Dakterras voor John Zorns Masada, de joodse versie van het Ornette Coleman Quartet en een van de beste bands van de afgelopen jaren. Tenslotte kunt u ongecompliceerd uit de bol gaan met de funk van Maceo Parker in de Statenhal. Als u zich nog kunt en wilt concentreren, luister dan naar Ellington-suites door het Tony Overwater Trio en Calefax.

Niet doen: Steps Ahead. Bill Evans vervangt Michael Brecker. Nou en?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.