Column

De keerzijde van K3 en de magie van de 'swoesj'

De muzikale keerzijde van het K3-succes, en dé truc om ook op leeftijd nog een smashing indruk achter te laten.

Aaf Brandt Corstius
K3 in het Glazen Huis, met Klaasje op links Beeld anp
K3 in het Glazen Huis, met Klaasje op linksBeeld anp

En de prijs voor de mooiste zin in de roddelverslaggeving van deze week gaat naar telegraaf.nl, met de omineuze mededeling: 'Ze wordt nu volledig opgeslorpt door K3.'

Je moet natuurlijk wel even al je raderen laten draaien voor je erachter bent over welke K dit gaat, want man, wat zijn er veel verschillende K's in K3 in- en uitgerouleerd de afgelopen jaren. Talentenjachten om nieuwe leden te zoeken, vetes en breuken, ex-leden die het bleken te doen met Studio100-bazen, Johnny de Mol die zich ontfermde over een afgescheiden lid; we kunnen het soms niet bijhouden. We hebben het nagekeken: K3 heeft inmiddels zeven spraakmakende leden gehad.

Je vergeet haast dat dit over een onschuldig kleutertrio gaat.

Maar goed. De opgeslorpte K is Klaasje (ja, zo heet ze echt), een Nederlandse domineesdochter die in het programma K3 zoekt K3 werd uitverkozen tot, inderdaad, de nieuwe derde K.

Dat heeft gevolgen voor haar andere carrière, want, luidt de alarmerende kop boven het stukje over Klaasje: K3-Klaasje blaast familiequintet op. Wat blijkt: Klaasje hield er, voordat ze K3-lid werd, een familie-Von-Trapp-achtig zanggroepje op na met haar moeder en zusjes. Maar het Meijer Quintet bestaat niet meer. Omdat Klaasje nu wordt opgeslorpt. Door K3.

Het nam ons zo voor Klaasje in - en voor K3. Wij vermoedden altijd dat mensen die in K3 zongen geen enkele affiniteit met muziek hadden en gewoon van de straat geplukt waren in de buurt van Studio100 omdat ze een leuk bekje hadden of op een aantrekkelijke manier in een zilveren jumpsuit konden rondspringen.

Er blijken heuse muzikanten in dat trio te zitten!

Mocht u deze week nog iets op een rode loper moeten doen en er slank en jong willen uitzien, doe dan de swoesj.

In The Daily Mail van deze week verscheen een uitgebreide fotoreportage over Helen Mirren (Dame Helen noemen ze haar in Engeland), die deze techniek niet uitgevonden, maar wel geperfectioneerd heeft. Volgens de Mail kun je met de swoesj twintig jaar van je eigenlijke leeftijd afhalen.

Dame Helen tilt, op elke rode loper die zij betreedt, een puntje van haar wijde rok op en laat hem dan door de lucht vliegen. Of ze schopt haar 70-jarige been de lucht in en creëert zo een zwevende rok. Een prachtig gezicht.

Hellen Mirren en Taylor Hackford op de première van Spectre Beeld afp
Hellen Mirren en Taylor Hackford op de première van SpectreBeeld afp

Voeg hieraan toe dat Dame Helen houdt van een, zoals de Mail dat noemt, statement shoe en je bereikt een verbijsterend effect. Zo verbijsterend dat niemand meer doorheeft dat je 70 bent of brede heupen hebt.

Ze doet het keer op keer en vergt daarbij, vermoedt de krant, veel van haar ontwerpers, die 'verborgen haakjes' en 'geheime plooien' moeten aanbrengen waarin je je vinger kunt stoppen zodat je de goede rokpunt omhoog trekt.

Geen glamourtruc zo sluw of er zit een keerzijde aan; de Mail wist de hand te leggen op een foto van februari vorig jaar, toen Mirren een zeemeerminnenjurk van Dolce & Gabbana droeg. Zo stond ze onfotogeniek te trekken aan een veel te strakke rok. Waarmee maar weer eens bewezen werd hoe moeilijk de swoesj is en het bestaan op de rode loper.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden