De Jong en Zomer zetten ruzie voort

Mocht Jan Zomer, de samensteller van de jaarlijkse Wielerexpress na de editie van vorig jaar nog in zak en as zitten, omdat fotograaf Guus de Jong hem voor de rechter had gedaagd en de rechter De Jong gelijk had gegeven, met uitgave van 2001 heeft Zomer de tegenaanval ingezet....

Het begon er allemaal mee dat Zomer en De Jong ruzie kregen over het afdrukken van foto's in Wielerexpress, die al dan niet door De Jong zouden zijn gemaakt. Zomer ging schelden, wat De Jong niet pikte en binnen de kortste keren was de zaak te ingewikkeld geworden voor een samenvatting.

De uitspraak van de rechter stelde De Jong grotendeels in het gelijk en verschafte tegelijkertijd uitstel. Zomer moest een voorschot betalen op de mogelijke uitkomst van een bodemprocedure, waarin De Jong een halve ton van hem eiste.

In de nieuwe Wielerexpress laat Zomer echter weten dat er een 'ijzersterk dossier' is ontstaan, waardoor De Jong zich de moeite van het 'beraden op een schikking in uw voordeel kan besparen, omdat u in de bodemprocedure vrijwel kansloos bent'.

In dat dossier bevinden zich bijdragen van onder anderen Tonny Eyk, Rini Wagtmans, Jan Janssen, Mart Smeets, Tim Krabbé, Erik Breukink en Peter Ouwerkerk, die de vutter een hart onder de riem steken.

Zomer: 'Binnenkort zal mijn advocaat een Conclusie van antwoord indienen. Daarin zullen diverse eisen worden ingebracht.'

Het zijn er welgeteld drie en elke eis begint met het woord terugbetaling of met vergoeding. Dat moet De Jong aan het denken zetten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden