De Gids Het nieuwe eten

De Istanbul-pizza van Wagner doet heel erg Texas, pardon, Boedapest aan

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie! Deze week: Wagner Big City Pizza.

Wagner Big City Pizza Beeld Wagner

Een lachende jongen in wetsuit moet op Instagram de boodschap brengen: ‘Met de Big City Pizza Sydney beleef je de ultieme surfvakantie in Australië.’  

Dus wij naar de supermarkt, destination diepvries. Daar blijkt de toverstafpizza belegd met mozzarella, pittige kip, gegrilde paprika en barbecuesaus gewoon een kwestie van ordinaire naamsverandering te zijn. De #Sydney-pizza heette voorheen BBQ Chicken. De tonijnversie is nu #Tokyo en Texas transformeert op wonderbaarlijke wijze in #Budapest. 

Die loze hashtags passen perfect bij de Big City Pizza-ambitie van Wagner, dat ‘de flair, de uitstraling en typische gerechten van de metropolen in de wereld’ wil onderbrengen op een stukje Napolitaans erfgoed. We laten de ultieme surfvakantie voor wat-ie is en mikken op een nieuwe bestemming: Istanbul. Turkije moet het hier hebben van witte kaas en sucuk, knoflookworst die op zo'n Amerikaanse bodem heel erg Texas, pardon, Boedapest aandoet.

Om de smaak van deze praatjespizza te waarderen moet je eigenlijk vooral schouderophalend tegenover de calorieën staan. Die worden op de voorzijde van de doos niet voor niets ‘per portie’ (1/3 pizza) vermeld. Doe ons dan maar een enige echte Turkse pizza. 

Cijfer: 6

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden