De inboedel van Bartas is ook van De Roy

Achter gesloten deuren heeft en rechtszaak plaatsgevonden over de inboedel van kasteel Bartas...

Van onze verslaggever

Aan de soap over Edwin de Roy van Zuydewijn en prinses Margarita komt nog lang geen eind. In een rechtszaak achter gesloten deuren heeft de rechter geoordeeld dat de hele inboedel van kasteel Bartas niet van prinses Margarita is, maar voor de helft ook van De Roy.

Een dag na de uitspraak kondigde De Roy van Zuydewijn in het televisieprogramma EénVandaag aan dat Margarita haar borst kan natmaken. Over de onrechtmatige beslaglegging, die een kleine drie jaar heeft geduurd: ‘De kosten daarvan zijn voor mijn vrouw.’ De slag om de hond Paco krijgt hiermee een nieuwe impuls. Waar De Roy eerder een omgangsregeling met ‘zijn hond’ eiste, twee weken per maand, wenst hij nu het dier voor altijd in huis.

En De Telegraaf, heeft De Roy kapotgemaakt, zo vindt hij. ‘In 130 smadelijke artikelen die allemaal gelogen zijn.’ Dan gaat je reputatie eraan en vind je geen nieuwe baan. De Roy moet het nu doen met zakgeld van zijn moeder, zijn zus en vrienden.

Een woordvoerster van de Amsterdamse rechtbank wilde niet bevestigen of er een zaak was geweest, de advocate van Margarita, Anneke Karsten, belt al twee dagen niet terug. De conclusie dat De Roy van Zuydewijn nu een succesje heeft geboekt, lijkt gewettigd. Zijn advocaat, Mark Meijer, verheugt zich op de slag om de 95 kuub. ‘Anderen waren zeer onder de indruk van de inboedel.’

De Roy van Zuydewijn bond vijf jaar geleden met Margarita aan zijn zijde de strijd aan tegen de Oranjes. In een reeks interviews in het weekblad HP/de Tijd hingen zij de vuile was buiten. De rel kreeg politieke gevolgen: het kabinet der koningin had de antecedenten laten lichten van De Roy van Zuydewijn, met medeweten van koningin Beatrix. Dit was gebeurd zonder dat er een minister op de hoogte was.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden