Column

De hersenen mogen ook weleens worden verwend

Beeld Colourbox

Ergens in de vroege zomer van 2005 was de Seksrabbijn te gast op een literair festival in Leukerbad, hoog in de Zwitserse bergen. Daar ontmoette hij L., journalist voor een Zwitserse krant die hem interviewde. Hij ontwikkelde een zwak voor haar, maar voordat het zwak goed en wel kon opbloeien, was het interview alweer voorbij.

Daarom besloot hij haar in de late zomer van 2005 op te zoeken in Bern, waar ze woonde. Er waren juist heftige overstromingen in Bern gaande en ze stelde hem voor het rampgebied van dichtbij te bekijken. Iets wat ze na de maaltijd deden. Bij de wandeling naar de catastrofe vertelde ze hem dat hij haar een 'Hirnfuck' had bezorgd. Dat woord hoeft niet te worden vertaald, maar voor hen die het Duits totaal niet machtig zijn: Hirn zijn hersenen.

Na die avond heeft hij haar nooit meer gezien en voor de goede orde: ze hadden elkaar niet aangeraakt. Het was een talige aangelegenheid geweest.

Verleden week was de Seksrabbijn in Bern voor een literaire avond en wie dook op? L. Nog voor ze goed en wel in gesprek waren gekomen, zei L.: 'Weet je nog dat half Bern overstroomd was en dat je me een Hirnfuck hebt gegeven?'

Zoals bekend dreigt de mens in de wereld van de erotiek gereduceerd te worden tot zijn geslachtsdelen en een paar andere lichaamsdelen. Dat is niet rechtvaardig, er zijn mensen die het onprettig vinden. Zo vertelde een ex van de Seksrabbijn hem onlangs dat ze een liefdesbrief had gekregen van een barkeeper die had gezwegen over haar uiterlijk maar wel uitvoerig haar goede karakter had geloofd. Dat gaat misschien wat ver, maar de hersenen mogen ook weleens worden verwend.

Huiswerk voor volgende week: vraag een vreemde of een collega of u hem of haar een Hirnfuck mag geven. Een Hirnfuck bestaat uit het stellen van vragen die vooral betrekking hebben op het liefdes- en seksleven van de andere persoon. Plaatjes mogen niet worden getoond. Als de collega zegt: 'Ik laat je een filmpje zien op mijn mobiel', moet u antwoorden: 'Nee, vertel het me maar.'

Een groepshirnfuck kan ook, maar eigenlijk is een op een het leukst.

Natuurlijk kan de collega of vreemde uw willen aanraken tijdens de Hirnfuck, maar dan moet u roepen: 'Stop! Vandaag neuken we alleen elkaars hersenen.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden