De Geus wil werkgevers dwingen tot het betalen van kinderopvang

Minister De Geus van Sociale Zaken overweegt werkgevers verplicht op te laten draaien voor eenderde van de kosten van kinderopvang van hun personeel....

Van onze verslaggever Raoul du Pré

Ongeveer tweederde van de werkgevers doet dit al vrijwillig, maar dat vindt De Geus te weinig.

Met zijn plan de werkgeversbijdrage wettelijk verplicht te stellen, loopt De Geus vooruit op de nieuwe kinderopvangwet die op 1 januari 2004 van kracht wordt. Bij de voorbereiding van die wet, drie jaar geleden, waarschuwde toenmalig staatssecretaris Verstand de werkgevers al dat zij van hen meer medewerking verwachtte.

Afgelopen jaar betaalde 63 procent van de werkgevers vrijwillig mee. Naar verwachting is dit begin 2004 opgelopen tot 70 procent. Het kabinet mikt echter op zeker 90 procent van de werkgevers.

De bedoeling is dat de werkgevers eenderde van de kosten voor hun rekening nemen. De ouders betalen een inkomensafhankelijke bijdrage en de rest van de kosten komt voor rekening van de overheid. Bij de werknemers van wie de baas het laat afweten, neemt de overheid ook het werkgeversdeel voor haar rekening. Dit kost het rijk jaarlijks naar schatting van De Geus 175 tot 200 miljoen euro.

Vooral kleine werkgevers hebben geen regeling voor kinderopvang, wees NIPO-onderzoek vorig jaar al uit. Slechts 17 procent van het midden- en kleinbedrijf (MKB) betaalt mee. Als belangrijkste reden voor het ontbreken van een regeling noemen werkgevers het gebrek aan behoefte hieraan bij hun werknemers, óf omdat zij geen kinderen hebben óf omdat zij een andere oplossing voor de opvang hebben gevonden.

Brancheorganisatie MKB-Nederland verzet zich met dit argument ook tegen een betalingsverplichting. 'De kans is groot dat bij een kleine onderneming met minder dan tien werknemers er niemand werkt met kinderen in de leeftijd van nul tot twaalf jaar.'

Werkgeversorganisatie VNO-NCW, die grotere bedrijven vertegenwoordigt, vindt dat de werkgevers op basis van vrijwilligheid al een eind zijn gekomen. 'Driekwart van de werknemers die onder een CAO vallen, kan een beroep doen op een opvangregeling.' VNO-NCW ziet een verplichting als een onaanvaardbare lastenverzwaring voor de werkgevers.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden