‘De geest van de ander, die boeit me’

Naam: Steff Dales..

‘Eerst heb ik een paar jaar uitgevogeld wie ik was, en toen raakte ik meer geïnteresseerd in andere mensen: in de geest van de ander. Daarom ben ik psychologie gaan studeren. Psychologie is wel een beetje een parkeerstudie (een studie voor mensen die niet weten wat ze willen gaan studeren).

‘Iedereen heeft met anderen te maken, dat maakt de studie interessant. Maar mensen die het als parkeerstudie kiezen, vallen over de zwaarte ervan en stoppen vaak. Je moet gemotiveerd zijn om het vol te houden; ik heb er heel bewust voor gekozen.

‘Ik gooi al mijn energie in mijn studie. Ik ga mezelf niet afleiden met andere dingen; de studie is al lastig genoeg. Aan de ene kant is het een pretstudie: heel leuk. Aan de andere kant: je moet er veel voor doen. Veel lezen, veel theorie leren en onderzoek doen. De focus op wetenschap is groot op de Universiteit van Amsterdam. Onze onderzoeken worden serieus genomen: volleerde wetenschappers kunnen ermee verder gaan. Het is leuk om te kunnen ruiken aan het doen van onderzoeken.

‘Ik zit in mijn tweede jaar, dus het heeft nog geen zin om over een baan na te denken. Ik concentreer me liever eerst op mijn bachelor, daarna komt een stage. Ik weet wel wat ik wil worden: psychotherapeut.’

Laetitia Griffioen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden