de Episcopalen en de Sängerknaben

door Paul Brill..

door Paul Brill

Gebeuren er nog dingen in de wereld die buiten de competentie van Jack van Gelder en Jan Mulder vallen? Hier volgt een overzicht van de belangrijkste wedstrijden van de afgelopen week.

Poule A

Oekraïne - Litouwen 1-0.

Nadat de zwaar favoriete Oekraïners bijna negentig minuten lang hadden gegrossierd in verkeerde passes, wisten de spitsen Joesjenko en Timosjenko elkaar pal voor tijd eindelijk te vinden en de smadelijke nul weg te werken. Bij Litouwen werd sterspeler Balcytis al in de eerste minuut met rood van het veld gestuurd. Het team was trouwens in mineur aan het duel begonnen, aangezien het niet in euro's wordt uitbetaald.

België - Nederland 1-2.

De Rode Duivels startten in hun sterkste opstelling, maar de drie linies sloten totaal niet op elkaar aan. Vooral de jongere Nederlandse middenvelders maakten een frissere indruk dan hun Belgische tegenstanders. Spelend met de punt naar achteren kon Oranje geleidelijk het initiatief naar zich toe trekken.

Poule B

Noord-Koreaanse Uraniumverrijkers - Iraanse Uraniumverrijkers: wedstrijd wegens zware mist afgelast.

Darfur - Noord-Uganda 1-1. Festival van forse overtredingen. Brokkelig spel aan beide kanten liet zien dat Afrika nog altijd een lange weg heeft te gaan om op een toernooi als dit hoge ogen te kunnen gooien.

Poule C

Democraten - Republikeinen 0-2.

De Democraten begonnen voortvarend aan de beladen wedstrijd, waarvan ze hoge verwachtingen hadden. Maar de taaie Republikeinse defensie toonde eens te meer haar kracht. Van lieverlee gingen de Democraten steeds meer door het overvolle midden spelen en gaven ze de tegenstander ruimte voor diens specialiteit: de snelle counter. De Democratische ploeg kan duidelijk meer creativiteit en tactisch vernuft gebruiken.

Episcopalen VS - Katholieken VS 2-2. Terechte puntendeling na een enerverende krachtmeting tussen de door verdeeldheid geteisterde Episcopalen en de door schandalen achtervolgde Katholieken.

Poule D

Iraaks Tribunaal - Speciale Hof voor Sierra Leone 3-0.

Drie makkelijke treffers tegen een ploeg die niet genoeg geld heeft om in eigen land bewaking tegen opdringerige fans te bekostigen.

Internationale Rode Kruis - VN-Habitat 2-1.

Rode Kruis overtroefde de ijverige, maar rigide opererende tegenstander door op het middenveld plotseling in een ruit te gaan spelen.

Poule E

Fatah - Hamas 1-1.

Hoewel hij dringend wat aan zijn gewicht moet doen, bleek de geroutineerde spits Abbas toch in staat om verwarring te zaaien in de superieur geachte Hamas-defensie.

Al Qa’ida - ETA 2-0.

Beide ploegen kampen met een overmaat aan blessures. Maar door impulsen van spelverdeler Zawahiri wist Al Qa’ida de meeste druk te zetten.

Poule F

Nederlandse Wiettelers - Franse Wijnboeren 1-2.

Nederlandse Wiettelers hadden hun opstelling tot het laatst geheim houden en leken voor een verrassing te gaan zorgen, maar moesten toch hun meerdere erkennen in ervaren Franse tegenstander.

Duel werd ontsierd door wispelturig fluiten van Italiaanse arbiter Frattini.

Roger Waters - Wiener Sängerknaben 3-1.

Met robuust spel bleef Waters de Sängerknaben moeiteloos de baas. Supporters van Waters waren ook veruit in de meerderheid, maar bij wijze van troostprijs kregen de Sängerknaben allemaal een hand van de machtigste man ter wereld na FIFA-preses Sepp Blatter.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden