De Crisis - dag 162

Philips heeft werktijdverkorting aangevraagd voor zijn productiewerknemers bij Philips Lighting Vitrite in Middelburg. Daar worden onder meer onderdelen voor autokoplampen gemaakt....

Het aantal werkloosheidsuitkeringen is volgens het CBS in het laatste kwartaal van 2008 voor het eerst in ruim drie jaar licht gestegen. In de laatste drie maanden van 2008 werden 171 duizend uitkeringen verstrekt, ruim vierduizend meer dan eind september. Een kwartaal daarvoor stond het aantal uitkeringen nog op 166 duizend.

De in- en uitvoer in de haven van Harlingen is in 2008 met 22 procent gedaald ten opzichte van 2007. Dat heeft grotendeels te maken met de economische crisis, meldde de haven maandag. Behalve van de crisis heeft de haven ook last van de teruggelopen aanvoer van zeegrind.

Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft vanaf maandag de productie voor vijf dagen stilgelegd wegens de crisis op de automarkt. Het is voor het eerst in 25 jaar dat VW in meerdere fabrieken werktijdverkorting invoert.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) krijgt meer tips over fraudezaken binnen dan vorig jaar. Dat liet een woordvoerster van de beursautoriteit maandag weten naar aanleiding van berichtgeving in Het Financieele Dagblad. De toename is volgens de beurswaakhond direct gerelateerd aan de kredietcrisis en met bekende zaken, zoals die rond de Amerikaanse vermogensbeheerder Bernard Madoff. Als er iets mis is, komt dat sneller aan het licht door de crisis, bevestigt een zegsvrouw van de AFM.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden