De Buitenbaan

Op dag 7 van de Spelen komen we meer te weten over het zwarte vlak op de schaatspakken en leert Mart Smeets Gert-Jan Dröge een levensles....

Gewelfde pretplaatsen Zoals beloofd vandaag meer over het beruchte,zelfs omstreden zwarte vlakje (zie foto) op de Nederlandse schaatspakken.Marlies Besselink uit Amsterdam denkt er het hare van.

'Dat zwarte vlakje vind ik nóg idioter in de damespakken. In deherenpakken was het me eerlijk gezegd nog niet echt zo opgevallen. Wel datvreselijk onesthetische lichte stuk op één binnenvlak van het bovenbeen.

'Maar dat zwarte vlakje precies in het kruis bij de dames vind ikcompleet belachelijk en bovendien hinderlijk en onnodig aandachttrekkend.Ik wil me kunnen concentreren op hun geweldige prestaties en niet op hungewelfde pretplaatsen.'

'Ontwerpers: neem een voorbeeld aan de prachtige pakken van de Japansedeelnemers. Maarrrr... ook de simpele zwartglimmende 'supermanpakken' vande Finnen konden mij bekoren, vooral omdat hier de brede mannentorso's goedin uitkwamen. Gek genoeg vind ik dat zwarte kruis dus wel erg seksistisch,storend, afleidend en er gewoon weerzinwekkend dom uitzien, maar diespannende black latex-gevallen van de Finnen wekken de zin juist op!'

Sneeuw Waar wij helemaal geen vermoeden van hadden (1): 'Er ligt hierveel Neuschnee, ik kan u zeggen dat dit een vakterm is voor nieuwe sneeuw.'(Jan Roelfs, NOS-commentator bij het langlaufen)

Eendenpootje Nog onder de indruk van de barploeg (Van Gennip, Schenk,L. Visser en Verkerk) en de helemaal te gekke dagartiest Jamie Cullumstorten we ons vandaag in het restaurant van het oergezellige HollandHeineken House op het tussengerecht. De derde stap in ons vijfgangen-menu(65 eurootjes) wordt, vogelgriep of niet, een geconfijt eendenpootjegeserveerd met warme ganzenlever op een bedje van gebakken appeltjes ensinaasappel-portsaus. Morgen: het hoofdgerecht!

Vleeskeuring III Blote olympiërs blijken in de smaak te vallen, blijktuit het overweldigende aantal reacties op de naaktfoto van Jan Bos,gisteren in De Buitenbaan.

De foto werd gemaakt door Ewoud Broeksma. Tussen 1994 en 2006fotografeerde hij talloze schaatsers en bobsleeërs, meestal ongekleed (desporters dus). Broeksma: 'De toppers laten vooral zien waar hun explosievekracht te vinden is, in de benen, dijen en billen.'

Tot en met 26 februari zijn de foto's te zien op de expositieSporthelden Puur, wintereditie, Oude Kijk in 't Jatstraat 36, Groningen.Daar is ook het magazine (zie foto) te koop.

Cafépraat In het NOS-programma Café Torino ontving Mart Smeetswoensdagavond Gert-Jan Dröge en twee shorttrackers. Dröge had een kijkjegenomen in het olympisch dorp en daar, nou zeg, condoom-automaten zienstaan! Dat verbaasde hem.

Dat verbaasde Smeets helemaal niet. Hij schreeuwde: 'Er moet toch ookgewoon geneukt worden!!!'

Toen zijn we maar weer lekker naar AZ gaan kijken.

Paul Onkenhout

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden