De Boer kritiseert slecht nakomen milieuafspraken

De afspraken die in 1992 op de milieutop in Rio zijn gemaakt, worden onvoldoende nageleefd. In de geïndustrialiseerde landen is op een aantal terreinen wel vooruitgang geboekt voor het milieu, maar van de beloofde aandacht voor de ontwikkelingslanden komt te weinig terecht....

Van onze verslaggever

DEN HAAG

Dat zei minister De Boer van Milieubeheer woensdag op een VN-bijeenkomst in New York over duurzame ontwikkeling. De Boer sprak de VN toe namens de EU, waarvan Nederland tot juli het voorzitterschap van de ministerraad bekleedt.

Vooral armoedebestrijding in ontwikkelingslanden en overdracht van technologische kennis van rijk naar arm komen nauwelijks uit de verf, meent De Boer. Zij riep de regeringsleiders die in juni in New York bijeenkomen, op om meer werk te maken van de naleving van Rio.

Voor de komende jaren bepleit Nederland namens de Europese Unie extra aandacht op wereldniveau voor schoon water en energie. Binnen tien jaar moet de hele wereldbevolking drinkwater beschikbaar hebben en moet de rivaliteit tussen landen over natuurlijke voorraden worden beëindigd.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden