De Boer grijpt in bij tarieven NS

Onder zware druk van de gehele Tweede Kamer gaat minister De Boer van Verkeer de NS opdragen de voor 1 juli volgend jaar geplande tariefsverhoging niet door te voeren...

ANP

De Tweede Kamer eist dat De Boer desnoods naar de rechter stapt als de NS bij de tariefsverhoging blijft. De Boer denkt dat hij niet sterk zal staan voor de rechter. Juristen hebben de Tweede Kamer echter bezworen dat NS bakzeil zal moeten halen.

Ook voelt De Boer weinig voor de keiharde lijn die hem nu is opgedrongen. Hij is van mening dat de NS genoeg geld moeten hebben voor investeringen in onder meer nieuw en beter materieel om de beroerde dienstverlening te verbeteren.

De NS willen de tarieven in twee stappen verhogen: op 31 december van dit jaar met 4,9 procent en met nog eens 4,15 procent op 1 juli 2003. Feitelijk betekent dat een verhoging met ruim 9 procent in 2003, maar de verhoging van 31 december geldt nog voor dit jaar. De NS mogen de tarieven namelijk maar één keer per jaar verhogen. De '31 december-truc' is de Kamer in het verkeerde keelgat geschoten en ook de Boer vindt dat die 'niet de schoonheidsprijs' verdient.

Hij zal de NS opdragen het bij een verhoging met 4,9 procent met ingang van 1 januari 2003 te houden. Begin 2004 kan het

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden