De big happy family van Leo Blokhuis

Het is eindelijk weekend. Muziekjournalist Leo Blokhuis (54) eet pizza met zijn vrouw Ricky Koole (43), zijn eerste én zijn tweede leg.

Eva Hoeke
null Beeld Ivo van der Bent
Beeld Ivo van der Bent

Je zal maar boeken schrijven, op televisie komen, radio maken, tussendoor het theater induiken, een al even bedrijvige vrouw hebben plus een 5-jarige met drum-,brandweer- en astronautaspiraties én vier kinderen - Charlotte (28), Susanne (26), Daphne (25) en Marius (17) - uit een eerder huwelijk die ook allemaal druk-druk-druk zijn - hoe krijg je dat hele zooitje ooit bij elkaar?

Nou, dan maak je een Whatsapp-groep die je One Big Happy Family noemt en waarmee je alle koppen eens per maand bij elkaar krijgt. Of koppen - zeg maar gerust snuiten, want de familie Blokhuis doet nog het meest denken aan een nest golden retrievers, zo enthousiast en warm en gezellig. Zelfs de ex schuift regelmatig aan, want a) is zij 'een heel leuke vrouw' en b) 'hoort ze er gewoon bij', vindt iedereen, óók Ricky.

Sterk spul

Plaats van liefde is Italiaans restaurant De Houtoven in Hilversum, waar dochter Daphne ooit in de bediening stond en al doende verkering kreeg met de zoon van de baas. Wilde vader Blokhuis zijn dochter zien, moest hij pizza komen eten; zo is het eigenlijk altijd gebleven.

Goed, waar hebben ze het over, eenmaal a tavola? Over studies, banen, het dagelijks brood. Over Susanne, die gaat trouwen, en over Marius, die sinds twee weken verkering heeft, hatsekidee. Nee, over politiek praten ze niet, niet nodig - 'We hebben toch allemaal dezelfde mening' - en er wordt dus ook nooit gekibbeld, want, nou ja, zo zíjn ze gewoon niet. Leo: 'Wij reageren niet primair, niet eens secundair, maar tértiair.' Ricky: 'Soms krijg je vier weken later pas een reactie, als je mazzel hebt.' Over muziek gaat het wel, uiteraard, en dan vooral over welk nummer ze zullen zingen, want ook dat is een traditie die ze er sinds het gezamenlijk afwassen in hebben gehouden. Close harmony dus, in alle opzichten. Het enige dat pittig is, is de pizza Diavolo die Leo standaard bestelt, en waarvan de tranen hem soms in de ogen staan. Sterk spul hoor, die pepertjes.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden