De belangrijkste punten uit het sociaal akkoord

De belangrijkste punten uit het sociaal akkoord op een rij.

(VLNR) Voorman Bernard Wientjes van VNO-NCW, premier Mark Rutte, minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en FNV-voorzitter Ton Heerts voor aanvang van de presentatie van het sociaal akkoord gesloten met werkgevers en vakbonden. Beeld anp

Bezuinigingen
Het kabinet stelt een besluit over de geplande extra bezuinigingen van ruim 4 miljard uit naar het najaar. Hierdoor is ook de vrijwillige nullijn in de zorg van tafel.

WW
De WW-duur blijft op maximaal 3 jaar. Weliswaar gaat de wettelijke termijn voor de WW naar 2 jaar, maar in cao's zullen afspraken worden gemaakt over een aanvulling. De werknemers moeten dan wel WW-premie gaan betalen. Daarvan zijn ze nu vrijgesteld. Dit gaat in 2016 stapsgewijs in.

Ontslagrecht
De voorgenomen vereenvoudiging van het ontslagrecht en de beperking van de ontslagvergoeding gaan door, maar ook pas in 2016. Vanaf dan heeft iedereen recht op een ontslagvergoeding. Voor mensen met een inkomen van boven de 75.000 euro wordt die vergoeding maximaal een jaar salaris. Om mensen aan het werk te helpen komen er verder 35 'werkpleinen' in Nederland. Mensen die hun baan verliezen kunnen voortaan een transitievergoeding krijgen om de gang naar een andere baan makkelijker te maken. Het geld kan worden gebruikt voor (om)scholing of outplacement. De vergoeding wordt afhankelijk van de lengte van het arbeidsverleden.

Arbeidsgehandicapten
In het akkoord is ook afgesproken dat er de komende 14 jaar in totaal 125.000 banen voor arbeidsgehandicapten bij komen. De werkgevers beloven 100.000 nieuwe banen, de overheid zorgt voor 25.000. Daarmee worden de bezuinigingen van de sociale werkplaatsen goedgemaakt. En het verplichte quotum voor arbeidsgehandicapten is voorlopig van de baan.

Flexarbeid
De sociale partners hebben ook besloten de uitwassen van de flexibele arbeidsmarkt aan te pakken. Er moet een einde komen aan schijnconstructies waarbij werknemers met buitenlandse sociale lasten en belastingen goedkoop in Nederland kunnen werken. Ook komt er een verbod op nulurencontracten in de zorg. De positie van werknemers met tijdelijke contracten wordt versterkt.

Pensioenen
Vakbeweging, werkgevers en kabinet sleutelen ook aan het pensioenstelsel. VVD en PvdA willen het belastingvoordeel van pensioensparen versoberen. Dat moet de komende jaren drie miljard aan extra belastinginkomsten opleveren. Daarvoor wil de coalitie dat voor inkomens boven 100 duizend euro geen belastingaftrek meer geldt voor pensioensparen. Daarnaast mogen werknemers jaarlijks minder sparen. Nu geldt 2,15 procent als opbouwpercentage. Dat wordt 1,75 procent, zodat de werknemer na 40 jaar werken 70 procent van het gemiddeld loon als pensioen heeft. Sociale partners hebben aangegeven hier alternatieven voor of aanvullingen op te willen bedenken. Het kabinet geeft voor de uitwerking tot eind mei 2013 de gelegenheid.

Pensioenen (2)
Het kabinet roept - ter ondersteuning van de koopkracht - sociale partners op pensioenpremies te verlagen, voor zover de financiële positie van het pensioenfonds dit toelaat.

AOW-gat
Op 1 januari van dit jaar is de AOW-leeftijd voor de eerste keer verhoogd, met een maand. Ter overbrugging voor mensen met een laag inkomen, die in een vut-regeling zitten en zich hier niet op hadden kunnen voorbereiden, wordt een overbruggingsregeling AOW-verhoging ingevoerd. In reactie op het verzoek van sociale partners om deze regeling uit te breiden, zal het kabinet het bereik van de overbruggingsregeling uitbreiden tot deelnemers met een inkomen tot 200 procent van het minimumloon.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden