Dans

Pourquoi Pas door Compagnie Accrorap. Dit Franse dansgezelschap o.l.v. choreograaf Kader Attou brengt een combinatie van hiphop, moderne dans en acrobatiek....

De Shapeshifters door mimegroep Space. Eerste in de serie openbare 'kijkoperaties' in de wereld van de genderproblematiek. Van 11 t/m 20 maart in Frascati in Amsterdam, premi op 16 maart.

Ferocious Felicity I van Sjoerd Vreugdenhil. Inspiratie voor deze dansvoorstelling vormt de Hikikomori, het Japanse fenomeen om zich uit schaamte volledig op te sluiten in eigen huis. Van 11 t/m 14 maart in het Korzo Theater in Den Haag, premi vrijdag.

I-space door Dansgroep Krisztina de Chl en het Loos Ensemble. Zeven dansers en vier musici leveren zich over aan de krachten in een energieveld. Vanavond (premi) t/m 13 maart in Theater a/h Spui in Den Haag, 18 maart in Het Park in Hoorn, 19 maart in de Rotterdamse Schouwburg.

I Eye door dansateliers in Rotterdam. Een choreografie van Marta Reig Torres. Op 12 en 13 maart (20.30u) en 14 maart (17u) in de studio's van Dansateliers, Gravendijkwal 58b in Rotterdam.

Sporen door Leine en Roebana. Uit ouder werk werd een nieuwe choreografie samengesteld. Met live muziek van o.a. Reinier van Houdt en Freek Borstlap. Op 13 maart in Plaza Futura in Eindhoven, 17 maart in Schouwburg Arnhem, 24 maart in De Poorterij in Zaltbommel.

Tiefenrausch van Sascha Engel en Christina Gehrig Binder is een theatrale dansvoorstelling met film over een man, een vrouw, een relatie en een gesloten ruimte. Van 11 t/m 13 maart in de Melkweg in Amsterdam.

Deserto Rosso door Bronkhorst & Jongewaard. Over het geweld tussen mannen en vrouwen. Op 12 maart in het Rabotheater in Hengelo, 13 maart in Alphen a/d Rijn, 17 maart in Odeon in Zwolle, 19 maart in Theater a/h Spui in Den Haag, 24 maart in het Chassheater in Breda, 25 maart in De Vorst in Tilburg.

Vrouwen in bad door het Hans Hof Ensemble. Een dansvoorstelling over badrituelen van vrouwen. Vanavond in Schouwburg Amstelveen, Op 17 en 18 maart in het Laktheater in Leiden, op 23 maart in Theater Kikker in Utrecht, 25 t/m 27 maart in Korzo in Den Haag.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden