DANS

Tournee..

Dansers, drummers, zangers en acteurs brengen in What are you doing here? van de choreograaf Jean-François Duroure 'gedanste verhalen' uit de zwarte townships van Johannesburg. Zaterdag in Delft (de Veste), 5 oktober in Alkmaar (De Vest), 7 oktober in Venlo (De Maaspoort).

La La La Human Steps deed al eerder Amsterdam aan met het avondvullende Salt van Édouard Lock. Dinsdag is 'Salt' te zien in Groningen (Stadsschouwburg), 8 oktober in Arnhem (Schouwburg).

Een reprise van 1, 2 1, 2, 3, 4, een choreografie van Truus Bronkhorst en Marien Jongewaard voor negen mannen en één vrouw. Een productie van Nieuw West en Stichting van de Toekomst. Vanavond in Hoorn (Het Park), vrijdag in Dordrecht (Kunstmin), zaterdag in Leeuwarden (De Harmonie), 7, 8 en 9 oktober in Rotterdam (Schouwburg).

A Touch of Weill van danser en zanger Joaquim Sabaté was vorig jaar te zien op het CaDance Festival en maakt nu een tournee. Uitgangspunt van de voorstelling zijn liederen van Kurt Weill, uitgevoerd door counter-tenoren, onder wie Sabaté zelf. Vrijdag en zaterdag in Amsterdam (Theater Bellevue), 5 oktober in Tilburg (Schouwburg), 6 oktober in Enschede (Concordia).

In de Argentijnse productie Tango Pasión worden de tangodansers en tangozangers muzikaal begeleid door het vermaarde Sexteto Mayor. Vanavond in Hilversum (Gooiland), vrijdag in Heerlen (Stadsschouwburg), zaterdag in Hasselt (Cultureel Centrum), maandag in Bussum ('t Spant) en dinsdag tot slot in Utrecht (Stadsschouwburg).

Amsterdam

Verge, News from Nowhere is een choreografie van Diane Elshout en Frank Händeler m.m.v. Henri van Zanten en dj Robert Kalcik. Over het balanceren op de grens en het moment van transformatie. Vanavond op de Transformatorzolder van de Westergasfabriek.

Den Haag

Met A language to speak of clouds presenteert Korzo een muziekproductie voor dansers (het debuut van Festina Lente Dance Company), film en quadrafonisch geluid in een speciale opstelling. Een idee van rfovetz, de groep rond Robert Ovetz. Vrijdag en zaterdag in Korzo.

Rotterdam

In ExtraSensory, een choreografie voor vijf dansers, onderzoekt Bruno Listopad de functie van de bewegingstaal van het menselijk lichaam. Deze werkplaatsproductie is te zien in Theater Lantaren/Venster, vanavond, vrijdag (première), 2, 5 en 6 oktober.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden