DANS

Tournee..

Het Hans Hof Ensemble brengt een reprise van Höhenluft, geïnspireerd op 'De Toverberg' van Thomas Mann. Vanavond in Hoofddorp (De Meerse), 9 februari in Kampen (Stadsgehoorzaal).

Accrorap is een multiculturele dansgroep met wortels in de streetdance. In M'Panandro worden hiphop, Afrikaanse dans en de Braziliaanse 'capoeira' gecombineerd met zang, head- en backspins en andere acrobatische stunts. Vanavond in Hoorn (Het Park), 5 februari in Amersfoort (De Flint), 7 en 8 februari in Amsterdam, resp. in Nieuwe de la Mar Theater en De Meervaart.

De voorstelling Daxce wiurrk 2000 chaaxrrtel nd giusts van Dansgroep Krisztina de Châtel bestaat uit choreografieën van Martin Butler, Bruno Listopad en De Châtel. Vanavond in Den Bosch (Theater Bis), zaterdag in Roermond (CK Theater):

In Panorama blikt choreograaf Piet Rogie met zeven dansers terug op zijn oeuvre van de afgelopen twintig jaar. Rogie & Company, zaterdag in Dordrecht (Kunstmin), dinsdag in Haarlem (Toneelschuur).

Laub/Tuerlings van Raz is een tweeluik dat bestaat uit een choreografie van Hans Tuerlings, Go with me, en van de Belgisch/Zweedse theatermaker Michael Laub, Fortaleza (inside the bananatree). Dinsdag in Den Haag (Theater a/h Spui), 9 en 10 februari in Leiden (LAKtheater).

Amsterdam

In Het Veemtheater vanavond t/m zaterdag de solo's Augenblick van en door Annamirl van der Pluijm (geïnspireerd door het werk van Gustav Klimt) en Performer van en door Marc Vanrunxt, die een tekst van Dirk Lauwaert over 'ervaringen' en 'geschiedenis' als uitgangspunt nam.

De Rotterdamse Dansgroep met werk van Stephen Petronio, Anouk van Dijk en Jacopo Godani, zondag in de Stadsschouwburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden