DANS

Tournee..

Het Koninklijk Ballet van Vlaanderen maakt een tournee met Carl Offs Carmina Burana in een choreografie van Mauricio Wainrot, vrijdag in Roermond (De Oranjerie) en tot slot 2 en 3 juni in Den Haag (Lucent Danstheater).

In Gorilla meets Bambie werkt choreografencollectief Lieber Gorilla (Dagmar Chittka, Claudia Hauri, Daniëlle Füglistaller) samen met mimetheatergroep Bambie (Jochem Stavenuiter, Paul van der Laan), onder leiding van Ko van den Bosch. Vijf mensen, op zoek naar iemand anders, halen het meest extreme uit hun eigen persoonlijkheid. Vanavond in Goes ('t Beest), 27 mei in Eindhoven (Plaza Futura), 31 mei in Haarlem (Toneelschuur) en tot slot 10 juni in Huizen (Theater 3 in 1).

In Soul van Truus Bronkhorst en Marien Jongewaard geven zeven mannen en vier vrouwen gestalte aan 'emoties als liefde, lijden en mededogen'. Vanavond t/m zaterdag in Haarlem (Toneelschuur), 31 mei in IJmuiden (Witte Theater), 1, 2 en 3 juni in Rotterdam (Schouwburg).

Mappamondo is een nieuwe aflevering in de serie van Raz-choreograaf Hans Tuerlings over een droomhuis aan het Gardameer. 'Ter voorbereiding omarmden choreograaf en dansers de diva's uit de Italiaanse film.' Vanavond in Breda (Chassé Theater).

Het avondvullende ballet Rosary van Ed Wubbe door Scapino Ballet Rotterdam is gebaseerd op het strijkkwartet in C van Franz Schubert. Vanavond in Den Bosch (Theater a/d Parade), vrijdag in Utrecht (Stadsschouwburg) en tot slot 27 mei in Zoetermeer (Stadstheater).

Amsterdam

In Cosmic van 30 mei t/m 3 juni Het Oog en de Ander, een 'dansdrama'-productie van Feri de Geus, uitgevoerd door Noortje Bijvoets (danseres), Daphne de Bruin (actrice), Luc van Loo (acteur, muzikant) en Anne Mieke Kruijswijk (zangeres).

Am I Blue is een voorstelling in de tentoonstellingsruimte de Veemvloer (Van Diemenstraat 410) door Monique van Hinte en Danielle van Vree, en een wateroppervlak van ongeveer 25m². 'Twee vrouwenzielen dolen rond in het schemergebied tussen water en lucht, op zoek naar rust.' Vanavond, vrijdag en zaterdag om 19.30 uur.

Den Haag

De Korzo-productie W.A.T. bestaat uit solo's van en door Giulia Mureddu ('Grief-one'), Nicole Peisl ('Flower-Homme Blanche') en Megumi Nakamura ('The I in the Eye. . . The Eye in the I'). Vanavond, vrijdag (première) en zaterdag in Korzo Theater.

Rotterdam

Vrijdag en zaterdag in Theater Lantaren/Venster El Alma Del Bicho van Maria Muñoz door het Spaanse gezelschap Mal Pelo. Een 'poëtisch, soms magisch dansduet van twee broers, vrienden en vijanden', op live uitgevoerde muziek.

Tilburg

De Fontys Dansacademie presenteert voor de derde keer het Fontys Dans Festival. Medewerking verlenen dansscholen uit België, Portugal, Engeland, Tsjechië en Israël. Voorstellingen in het Academietheater op 25, 27, 29, 30 en 31 mei; in De Vorst op 26 mei. Op 29 mei is er een miniconferentie over choreograferen voor kinderen, met sprekers en demonstraties.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden