Dans

100 Jaar Balanchine, eerbetoon door Het Nationale Ballet aan de Russisch-Amerikaanse choreograaf, die 100 jaar geleden werd geboren. Gedanst worden Who cares?, Theme and Variations en Agon, live begeleid door het Holland Symfonia....

Emotions door Introdans met Na Floresta van Nacho Duato, La Notte van Nils Christe, Passage van Ton Wiggers, Shorthand/Six Stravinsky Pieces van Hans van Manen en een wereldpremi van Richard Wherlock. Premi zaterdag in Schouwburg Arnhem, 25 maart in Stadsschouwburg Middelburg, 26 maart in 't Spant in Bussum.

Dance Works Rotterdam presenteert i.s.m. het Ives Ensemble nieuw werk van Bruno Listopad. Op 23 en 24 maart in de Rotterdamse Schouwburg, op 30 maart in Stadsschouwburg Groningen.

Screamprints door Rogie & Company met de solo Monk, Echo en Spring naar Stravinsky's Sacre. Op 26 maart in De Meerse in Hoofddorp, 1 april in 't Speelhuis in Helmond.

Pourquoi Pas door Compagnie Accrorap. Dit Franse dansgezelschap o.l.v. choreograaf Kader Attou brengt een combinatie van hiphop, moderne dans en acrobatiek. Vanavond in de Purmaryn in Purmerend, 19 maart in het Chassheater in Breda, 20 maart in Cultura in Ede, 23 maart in de Leidse Schouwburg, 24 maart in Schouwburg Arnhem.

I-space door Dansgroep Krisztina de Chl en het Loos Ensemble. Zeven dansers en vier musici leveren zich over aan de krachten in een energieveld. Vanavond in Het Park in Hoorn, 19 maart in de Rotterdamse Schouwburg, 1 april in Schouwburg Arnhem, 2 april in het Chassheater in Breda.

Sporen door Leine en Roebana. Uit ouder werk werd een nieuwe choreografie samengesteld. Met live muziek van o.a. Reinier van Houdt en Freek Borstlap. Op 24 maart in De Poorterij in Zaltbommel.

Deserto Rosso door Bronkhorst & Jongewaard. Over het geweld tussen mannen en vrouwen. Vrijdag in Theater a/h Spui in Den Haag, 24 maart in het Chassheater in Breda, 25 maart in De Vorst in Tilburg, 27 maart in Plaza Futura in Eindhoven, 30 en 31 maart in Theater Kikker in Utrecht.

Vrouwen in bad door het Hans Hof Ensemble. Een dansvoorstelling over badrituelen van vrouwen. Vanavond in het Laktheater in Leiden, op 23 maart in Theater Kikker in Utrecht, 25 t/m 27 maart in Korzo in Den Haag, 2 t/m 4 april in Bellevue in Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden