Dans

Verbeelding aan de macht door Nederlands Dans Theater met 'Svadebka' van Kylian en premières van Johan Inger op Ravels Boléro en Patrick Delcroix, op muziek van Górecki....

Chimera, barbe blue van Christina Gehrig Binder, geïnspireerd op de 'geheime tuinen van Blauwbaard'. Op 25, 26 (première), 29 t/m 31 mei, 1 en 2 juni in Theater Lantaren/Venster, Rotterdam.

Tell me... van Dylan Newcomb (choreografie/muziek) door Dansgroep Krisztina de Châtel. Vanavond in Den Haag (Theater a/h Spui), 25 en 26 mei tot slot in Rotterdam (Lantaren/Venster).

The Happy Dance Weeks in Grand Theatre, Groningen: op 23 en 24 mei 'A Green Old Man' van Guy Vaizman en Roni Haver.

Stamping door de Zuid-Afrikaanse Big Black Flat Foot Stamp & Dance Company, die ook a capella zingen. Vanavond is het gezelschap in Waalwijk (De Leest), vrijdag in Roermond (De Oranjerie), zaterdag in Bergen op Zoom (De Maagd), zondag in Venlo (De Maaspoort) en tot slot op 30 mei in Hoofddorp (De Meerse).

Alexander, reis van een Godenzoon door het Internationaal Danstheater, een 'dansant en muzikaal' portret van Alexander de Grote op zijn reizen door Turkije, Armenië, Bulgarije, India en Pakistan. Zaterdag in Groningen (Stadsschouwburg), dinsdag in Gouda (Schouwburg), 30 mei in Zoetermeer (Stadstheater) en tot slot op 5 juni in Eindhoven (Stadsschouwburg).

Soul van Truus Bronkhorst en Marien Jongewaard door zes dansers en vier danseressen, op muziek van Schumann, Kagel, Bach, Prince, Amoukar, Ter Veldhuis en Davis. Vanavond in Rotterdam (Schouwburg), 26 mei in Arnhem (Schouwburg) en laatste voorstelling op 29 mei in Zoetermeer (Stadstheater).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden