DANS

Tournee..

In De Danscombinatie presenteren zich Dansgroep Krisztina de Châtel, het Nationale Ballet en Leine & Roebana, met 'Paletta', 'Sarcasmen'/'Trois Gnossiennes' en 'If we could only even if we could'. Zaterdag in Apeldoorn (Orpheus), zondag in Veenendaal (De Lampegiet), dinsdag in Den Helder (De Kampanje), woensdag in Leeuwarden (De Harmonie), 30 maart in Drachten (De Lawei).

Höhenluft van Het Hans Hof Ensemble is geïnspireerd op 'De Toverberg' van Thomas Mann. Vanavond in Arnhem (Schouwburg), zaterdag in Dordrecht (Kunstmin) en 29 maart tot slot in Tilburg (Schouwburg).

Microman is een choreografie van Anouk van Dijk, waarin 'wreed plezier en verfijnde hunkering' elkaar afwisselen. Een coproductie van stichting A3ana en Korzo. Vanavond en vrijdag in Rotterdam (Schouwburg), 12 april in Groningen (Grand Theatre).

Korzo Producties stelde een Drieluik dans samen met de solo 'Via' van Dylan Newcomb, het duet 'Cardiac Motion' van Nanine Linning en 'Gamma²' van Roland Schankula. Vrijdag laatste voorstelling in Groningen (Kruithuis).

Het avondvullende ballet Rosary van Ed Wubbe door Scapino Ballet Rotterdam is gebaseerd op het strijkkwartet in C van Franz Schubert. Zaterdag in Heerlen (Stadsschouwburg), 2 en 3 april (met het Rubin Quartett) in Amsterdam (Stadsschouwburg).

In The Art of Two presenteert Itzik Galili een reprise van zijn choreografendebuut 'Double Time' uit 1990, naast 'Between L. . .' uit 1995, 'When You See God Tell Him' uit 1995, 'Fragile' uit 1997 en een nieuw werk. Een nieuw duet ook van het duo Roni Haver & Guy Vaizman. Vanavond t/m zaterdag in Groningen (Grand Theatre), 28 maart in Emmen (De Muzeval), 30 maart t/m 1 april in Amsterdam (Theater Bellevue).

Ish is theater op skates. Op muziek van dj Broky B doen zeven dansers op inline skates verbazende kunstjes en snelle stunts op de halfpipe. Vanavond t/m 26 maart in Rotterdam (Theater Zuidplein), 1 april in Spijkenisse (De Stoep).

Amsterdam

Het Nationale Ballet met 'Frankenstein, The Modern Prometheus' van Eagling, 'Zoals Orpheus' van Van Schayk en 'Four Sections' van Brandsen, op 24, 28, 29, 30 en 31 maart, 1, 4, 6 en 8 april om 20.15 uur; 26 maart en 2 april om 14 uur in het Muziektheater.

In Studio Dok (Entrepotdok 4) op 24, 25 en 26 maart om 21 uur Herb and Alice van en door Hedi Weiss en Jennifer Mann.

Nog tot en met zondag in Theater Carré La Cuadra de Sevilla en het orkest van Opera Andaluza met een flamenco-versie van Carmen.

Stella Maris is een duet van Jakop Ahlbom en Silke Hundertmark over droombeelden en dwangmatige angsten en twee mensen die elkaar nodig hebben. Vanavond t/m zondag in Het Veem Theater.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden