DANS

Sleeping Beauty is gebaseerd op het sprookje Doornroosje van Charles Perrault. Het Koninklijk Ballet van Vlaanderen voert het uit in de originele choreografie van Marius Petipa, op muziek van Tsjaikovski....

In de voorstelling IJ-Muiden onderzoekt Karin Post wat het dansen eigenlijk voor haar betekent. Welke prijs betaalde ze bijvoorbeeld voor de extreme beheersing die nodig is bij het dansen? Acteur Titus Muizelaar staat haar bij, de regie is van Jan Joris Lamers. Vanavond try-out in de Toneelschuur in Haarlem, morgenavond première, ook zaterdag. Op 27/10 Nijmegen (O42), 3/11 Leeuwarden (De Romein), 4/11 Breda (Chassé Theater), tournee.

Introdans met 'De dood en het meisje' van Ed Wubbe, op muziek van Schubert, in het programma Moving Vienna, naast nieuw werk van Nils Christe en Renato Zanella. Vanavond in Arnhem (Schouwburg), zaterdag en zondag in Amsterdam (Stadsschouwburg), 26 oktober in Oosterhout (De Bussel), 27 oktober in Weert (Munttheater).

Dansers, drummers, zangers en acteurs brengen in What are you doing here? van de choreograaf Jean-François Duroure 'gedanste verhalen' uit de zwarte townships van Johannesburg. Vanavond in Amstelveen (Schouwburg), vrijdag in Arnhem (Schouwburg), zaterdag in Enschede (Twentse Schouwburg), 28 oktober in Rotterdam (Theater Zuidplein) en 30 oktober in Zoetermeer (Stadstheater).

Rosa Negra is een choreografie van Mirjam Bos waarin ze aspecten van haar persoonlijkheid onderzoekt. Vrijdag in Maastricht (Löss Theater), 18 december in Rotterdam (Lantaren/Venster).

Amsterdam

Het Nationale Ballet neemt Het Zwanenmeer in reprise, in de versie die Rudi van Dantzig in 1988 maakte op de oorspronkelijke muziek van Tsjaikovski. De jonge prins Siegfried schenkt zijn hart aan de witte zwanenkoningin Odette, maar raakt in de ban van de zwarte zwaan Odile. In het Muziektheater, op 21, 22, 28 en 30 oktober om 20 uur; 24 en 31 oktober om 14 uur en 27 oktober om 13 uur.

Rotterdam

In Los Invitados maakten choreografe Sandra Bonilla Gonzalez en regisseur Ruurt de Maesschalck een portret van de vitale oude man Felipe. Hij blikt terug op zijn leven en zijn trouwdag, waarop twaalf bruiloftsgasten verongelukten. Vrijdag (première), zaterdag, zondagmiddag, maandag en dinsdag, steeds om 20.45 uur, in de Schouwburg.

De Canadese choreograaf, danser en performer Benoit Lachambre danst in Lantaren/Venster zijn solo Délire Défait. Vrijdag en zaterdag, 21.00 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden