DANS

Tournee..

Het Staatsdansgezelschap van Wit-Rusland maakt een tournee met volksdansen en moderne dans. Zondag in Breda (Chassé Theater), maandag in Zutphen (De Hanzehof), dinsdag in Middelburg (Stadsschouwburg), 21 maart in Doetinchem (Amphion).

Cliff is een 'soap in dans' van Karin Post, Tom Jansen, Rob Birza, Rob de Graaf en Boudewijn Tarenskeen. De voormalige Nationale Ballet-danseres Coleen Davis treedt op als de moeder van een gekweld gezin. Voorts met o.a. Karin Post, Roy Peters, Hidde Maas, Jannie Goslinga en Oerm Matern. Zondag in de Blauwe Zaal in Utrecht, 21 maart in Concordia, Enschede.

In The Art of Three brengt Galili Dance premières van Stephen Shropshire, 'Trout', en Juan Carlos García, 'Eco de Silenci', naast werk van Galili en Silvestrini & Strickler. Vanavond in Zoetermeer (Stadstheater), zaterdag in Amersfoort (De Lieve Vrouw), op 20 en 21 maart in Leiden (LAKtheater).

S/He is een choreografie van Leine & Roebana op barokmuziek van Marin Marais en Mr. de Sainte Colombe, die live ten gehore wordt gebracht. Vanavond in Eindhoven (Plaza Futura), zaterdag in Den Bosch (Theater Bis), dinsdag in Haarlem (Toneelschuur), 23 maart in Arnhem (Schouwburg).

A life of dance is een programma van het Nederlands Dans Theater III met een première van Shusaku Takeuchi, WindAge, op muziek van Det Wiehl; voorts 'Compass' van Kylian, 'Two Faces' van Van Manen en 'The Third of 2' van Patrick Marin. Op 21 maart in Arnhem (Schouwburg), 22 maart in Den Bosch (Theater a/d Parade).

Het programma Viva la pasión! van Introdans bestaat uit een eigentijdse versie van 'Carmen', gecreëerd door Jorma Uotinen en twee passievolle choreografieën van Nacho Duato, 'Cor perdut' en 'Na Floresta'. Vanavond in Oss (De Lievekamp), vrijdag in Roosendaal (De Kring), dinsdag in Groningen (Stadsschouwburg).

Soul van Truus Bronkhorst en Marien Jongewaard door zes dansers en vier danseressen, op muziek van Schumann, Kagel, Bach, Prince en Davis. Op 20 maart in Terneuzen (Zuidlandtheater), 23 maart in Bergeijk (De Kattendans), 24 maart in Tongeren (De Velinx).

Amsterdam

In de Studiozaal van de Stadsschouwburg De dansweken van Courage met afwisselend [FNBMNHEC] door Bennie Bartels en Fajo Jansen en Hiroshima mon amour door Anne Afourtit en Dries van der Post. Van 20 maart t/m 7 april.

Some Problems of Space Perception van en door Marc Vanrunxt met medewerking van de dansers Eva Kamala Rodenburg en Salva Sanchis en scenograaf Koenraad Dedobbeleer. Vanavond t/m zaterdag in Het Veem Theater.

Het Nationale Ballet danst La Sylphide in de herziene versie van de Deense choreografe Dinna Bj & lsquor;rn op muziek van Herman Severin L & lsquor;venskjold. Neal Stulberg leidt het Nederlands Balletorkest. Op 18, 21, 23, 24, 27, 29, 30 maart en 2, 4, 5, 7 april om 20.15 uur en op 1 en 8 april om 14 uur in Het Muziektheater.

Den Haag

Alien (I am sorry) is de derde productie van Anoukvandijk dc, de groep rond choreografe Anouk van Dijk. Een voorstelling door drie dansers, Bennie Bartels, Michael Jahoda en Anouk van Dijk: 'drie mensen die proberen op een prettige manier contact met elkaar te hebben. In de hel die ze samen maken. Toch.' Vanavond t/m zaterdag in Korzo; première op 16 maart.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden