DANS

Tournee..

Voor Nederlands Dans Theater I zette Jirí Kylián een nieuw werk, Click - pause - Silence, op muziek van Bach en Dirk Haubrich. In het programma ook Enemy in the Figure van William Forsythe en Stepping Stones van Kylián. Vanavond t/m zaterdag in Den Haag (Lucent Danstheater), dinsdag in Tilburg (Schouwburg).

The Space Between Us van choreograaf Sassan Saghar Yaghmai en schrijfster/dramaturge Saskia Gold schmidt gaat over de ervaringen van een vluchteling in Nederland. Vrijdag in Leeuwarden (De Harmonie), zaterdag in Amsterdam (De Krakeling).

Scapino brengt Perfect Skin in reprise. Ed Wubbe vernieuwde dit drieluik dat hij baseerde op vioolconcerten van Bach. Met live muziek, vanavond in Den Bosch (Theater a/d Parade), 2 december in Roermond (De Oranjerie), 4 t/m 8 december in de Rotterdamse Schouwburg.

Op muziek van Paganini, Beck, Roy Orbison, Johan Strauss e.a. danst Rogie & Company 'Icoon', het vervolg op 'Panorama'. Vrijdag in Zoetermeer (Stadstheater), zaterdag in Arnhem (Schouwburg), 4 t/m 6 december in Amsterdam (Theater Bellevue).

De Rotterdamse Dansgroep met In the room the women come and go Talking of Michelangelo, een choreografie van artistiek leider Ton Simons, op 1 en 2 december in Leiden (LAKtheater), 8 december in Zwijndrecht (De Uitstek).

Voor de voorstelling Things I told nobody werkt Galili Dance samen met het Japanse gezelschap Ginko, dat bestaat uit dansers van boven de zestig jaar. De muziek varieert van James Brown tot Mozart. Vanavond in Haarlem (Stadsschouwburg), 8 december in Hoogezand ('t Kielzog).

Amsterdam

Tot slot van de Hans Hof Weken in Amsterdam: Het Hans Hof Ensemble speelt Kiosk, vanavond in Bellevue; In antwoord op uw schrijven, op 1 en 2 december in de Melkweg; Surprise Night, 3 december in de Melkweg.

Den Haag

Stop-Motion is een dansvoorstelling van Pieter de Ruiter, waarin gebruik wordt gemaakt van live uitgevoerde rap-trance muziek van Lucid Terror en performer MC-Wisecrack, én van de inbreng van Pauline Levick, voormalig soliste van NDT. Een ontmoeting tussen drie generaties klassieke dansers en uitingen van hedendaagse cultuur. Vanavond t/m 9 december in Theater Zwembad de Regentes. Op 30 november, 1, 2, 6, 7 en 8 december na de voorstelling loungen met verschillende dj's.

Rotterdam

Few Things is een choreografie van Grace Ellen Barkey door de Needcompany, en een bewerking van 'The Miraculous Mandarin' die vorig jaar al was te zien. Vanavond t/m zaterdag in Theater Lantaren/Venster.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden