DANS

Tournee..

Voetsporen van de Dans is een voorstelling, gemaakt door Het Nationale Ballet, de Nationale Balletacademie, Opus One en impresariaat Frans van Bronkhorst. Karin Schnabel, ex-soliste van Het Nationale Ballet, presenteert het programma dat een impressie geeft van de romantisch-klassieke dans. Vrijdag in Hoofddorp (De Meerse), dinsdag in Hilversum (Gooiland).

Het Nederlands Historisch Dans- en Theaterensemble uit Den Haag en het Hanayagi Suzuhatsu Dance Ensemble uit Nagasaki voeren historische dansen uit in het programma De Reis van de Liefde. Vrijdag in Hoorn (Het Park), zondag in Middelburg (Stadsschouwburg), maandag in Leiden (Schouwburg), dinsdag in Den Haag (Theater a/h Spui), 4 november in Zeist (City Theater) en 5 november in Amsterdam (Stadsschouwburg).

Het Franse gezelschap Cie Quat'zarts van Catherine Berbessou danst tango's in A fuego lento, zondag in Eindhoven (Stadsschouwburg), dinsdag in Rotterdam (Schouwburg), 2 november in Tilburg (Schouwburg).

De Rotterdamse Dansgroep met In the room the women come and go Talking of Michelangelo, een choreografie van artistiek leider Ton Simons. Vrijdag in Groningen (Kruithuis), zaterdag in Eindhoven (Plaza Futura), dinsdag in Haarlem (Toneelschuur), woensdag in Gouda (Schouwburg).

Cloud Chamber van Ron Bunzl met The PostMillennium Circus, vanavond in Winschoten (De Klinker), zaterdag in Den Haag (Korzo), 1 november in Zoetermeer (Stadstheater).

Voor de voorstelling Things I told nobody werkt Galili Dance samen met het Japanse gezelschap Ginko, dat bestaat uit dansers van boven de zestig jaar. De muziek varieert van James Brown en Doris Day tot Mozart en Satie. Vanavond in Den Haag (Theater a/h Spui), zaterdag in Leiden (Schouwburg), zondag in Terneuzen (Zuidland Theater), dinsdag in Meppel (Ogterop).

Amsterdam

Reflexion of memories is een werkplaatsproductie van Daniel Renner, zaterdag in Lantaren/Venster.

Bianca van Dillen geeft een 'pilot' van haar project Painted Theatre, waarin ze samenwerkt met Floor van Keulen (kunstenaar), David Dramm (componist), Dirk Groeneveld (dramaturg) en de dansers Beppie Blankert, Alfredo Fernandez en Desirée Schneider. In Art et Amicitiae op 26, 27 en 28 oktober een presentatie van dertig minuten.

The Sleeping Beauty door Het Nationale Ballet, in de versie van Peter Wright die in 1981 in première ging. Tot en met 30 oktober in het Muziektheater.

Tilburg

Dit jaar geen Moving Mime Festival, maar een Moving Mime Weekend. Centraal staat de butoh. In de Schouwburg twee programma's: het eerste begint vrijdagnacht om 0.00 uur en duurt tot 8 uur, het tweede begint zaterdag om 12 uur en duurt tot 20 uur. Met presentaties van o.a. Sayoko Onishi, Frank van de Ven, Rob List, Désirée Delauney en Hisako Horakawa.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden