DANS

Romeo & Julia, een onorthodoxe versie van het aloude liefdesverhaal door Scapino Rotterdam, een choreografie van Ed Wubbe. Vanavond, zaterdag en zondag in Rotterdamse Schouwburg, maandag in Utrecht (Stadsschouwburg), dinsdag in Eindhoven (Stadsschouwburg), woensdag in Apeldoorn (Orpheus)....

Tournee

Muziekfragmenten van Bach, Cage, Hindemith en Mozart vormen de muzikale basis voor Klavier, een 'muziekballet' van Piet Rogie/Compagnie Peter Bulcaen. Op 5 december in Groningen (Grand Theatre), op 6 december in Arnhem (Stadsschouwburg).

'Ocho: dansfiguur waarbij de heupen vloeiend draaien en de voeten een acht beschrijven.' Met Ocho presenteert de Toneelschuur een dansproductie over de Argentijnse tango. Vincent van Warmerdam tekent voor de muziek, Paul Koek voor de regie. Vanavond in Winschoten (De Klinker), vrijdag en zaterdag in Rotterdam (Lantaren/Venster), 11 december in Den Helder (De Kampanje).

Introdans heeft in het programma Temperamenten drie nieuwe balletten opgenomen: 'Ballet Pathétique' van de Finse choreograaf Jorma Uotinen (op muziek van Tsjaikovski), 'Central Station' van Blanca Li (Bach) en nieuw werk van Nicolas Musin op 'L'après-midi d'un faune' van Debussy. Vanavond in Veenendaal (de Lampegiet), zaterdag in Lochem (Schouwburg), maandag in Kampen (Stadsgehoorzaal), dinsdag in Winterswijk (Cultureel Centrum).

Romeo en Julia door het Koninklijk Ballet van Vlaanderen in een nieuwe choreografie van André Prokovsky, zaterdag in Sittard (Stadsschouwburg), zondag in Nijmegen (Stadsschouwburg).

Amsterdam

Het Internationaal Danstheater brengt met 'Dansen rond de feestdagen' een programma van werelddans uit alle windstreken. Op 8 december in de Stadsschouwburg.

Drachten

Dansgroep Krisztina de Châtel met De Châtel & Norton een programma met drie werken van De Châtel, Trio, Solo V en Vide, en Kindred Doppelgängers van Paul Selwyn Norton, laatste voorstelling op 10 december in de Lawei.

Leiden

Raz heeft Ik ga zei zij waarheen zei hij in reprise genomen, 'een dansgedicht voor iedereen vanaf 10 jaar', op 12 december in LAKtheater.

Rotterdam

'Grace', een choreografie van Ton Simons werd in 1990 bekroond met de Nederlandse Choreografieprijs van de VSCD. Op 10 december brengt de Rotterdamse Dansgroep de avondvullende choreografie in de Rotterdamse Schouwburg.

Privé-story is een solodansperformance van Ton Lutgerink, op muziek van Harry de Wit, geregisseerd door Mirjam Koen. Tot en met 14 december (alleen op vr, za en zo) in het O.T. Theater aan de Müllerpier, St. Jobsweg.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden