DANS

Tournee..

Het programma 'Sleek' van Nederlands Dans Theater II bestaat uit nieuw werk van Philippe Trehet, Dojo, en van Paul Lightfoot & Sol Leon, Said and Done en een herneming van Indigo Rose van Jiri Kylian. Vanavond in Eindhoven (Stadsschouwburg), vrijdag in Alkmaar (De Vest), zaterdag in Leiden (Schouwburg), dinsdag in Tilburg (Schouwburg), 9 maart in Almere (De Metropole).

S/He is een choreografie van Leine & Roebana op barokmuziek van Marin Marais en Mr. de Sainte Colombe, die live ten gehore wordt gebracht. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (Bellevue), 7 en 8 maart in Leiden (LAKtheater), 9 maart in Hoofddorp (De Meerse).

Giselle door het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Op 2 maart in Apeldoorn (Orpheus), 3 maart tot slot in Nijmegen (Stadsschouwburg).

Het Nationale Ballet stelde een programma samen met werk op muziek van Brahms: Brahms-Schönberg Kwartet van Balanchine en Choreartium van Léonide Massine. Op 2 en 3 maart in Amsterdam (Muziektheater), 6 maart in Den Haag (Lucent Danstheater), 7 maart tot slot in Rotterdamse Schouwburg.

Soul van Truus Bronkhorst en Marien Jongewaard door zes dansers en vier danseressen, op muziek van Schumann, Kagel, Bach, Prince, Amoukar, Ter Veldhuis en Davis. Op 2 en 3 maart in Utrecht (Huis a/d Werf), 20 maart in Terneuzen (Zuidlandtheater).

Conny Janssen, Ed Wubbe en Ton Simons maakten nieuw werk voor De Danscombinatie 2, het samenwerkingsverband tussen Conny Janssen Danst, Scapino Ballet Rotterdam en Dance Works Rotterdam. Vanavond in Tiel (Agnietenhof), vrijdag in Delft (De Veste), zaterdag in Kerkrade (Parkstad Theater), dinsdag in Zaandam (Zaantheater).

Tango Tango de Buenos Aires van Wouter Brave, vanavond in Haarlem (Stadsschouwburg) en tot slot op 4 maart in Amersfoort (De Flint).

Alexander, reis van een Godenzoon door het Internationaal Danstheater is een 'dansant en muzikaal' portret van Alexander de Grote op zijn reizen door Turkije, Armenië, Bulgarije, India en Pakistan. Op 2 en 3 maart in Amsterdam (De Krakeling), 7 maart in Hardenberg (De Voorveghter), 8 maart in Hoorn (Het Park).

In Dynamix zet Krisztina de Châtel vijf dansers naast twee skaters, Marco Gerris en Chris Knibbe. Twee ronddraaiende projectieschermen veranderen de ruimte voortdurend. Vanavond in Zoetermeer (Stadstheater), 3 maart in Dordrecht (Kunstmin) en tot slot op 4 maart in Amsterdam (De Meervaart).

Amsterdam

Op 10 januari jongstleden verongelukte de danseres en choreografe Mirjam Bos op La Palma. In Theater Bellevue zondag om 16 en 20.30 uur benefietvoorstellingen die de kosten moeten dekken van haar repatriëring en begrafenis. Medewerking verlenen o.a. Massimo Molinari, Emio Greco & Pieter C. Scholten, René van 't Hof, Jim van der Woude en Hans Teeuwen. Tijdens de middagvoorstelling zal Krisztina de Châtel voor de Mirjam Bos-prijs voor eigenzinnige theatermakers uitreiken.

In Het Veem Theater vanavond de première van een dubbelprogramma met Flug 2138, een choreografie van Sarah van Lamsweerde en Moving Images of Reflecting Matters van Lily Kiara en Andreas Fratzl. Ook op 2 en 3 maart om 21 uur en op 4 maart om 16 uur.

Den Haag

A life of dance is een programma van het Nederlands Dans Theater III met een première van Shusaku Takeuchi, WindAge, op muziek van Det Wiehl; voorts 'Compass' van Kylian op muziek van Stockhausen, 'Two Faces' van Van Manen op muziek van Kancheli, 'The Third of 2' van Patrick Marin op muziek van o.a. Glass en Preisner. Vanavond t/m zaterdag in het Lucent Danstheater.

Vanavond, vrijdag (première) en zaterdag in Korzo Theater Peninsulae, een multidisciplinaire voorstelling door Ruby Edelman en Christina Gehrig Binder (choreografie/dans), Peter Duimelinks en Roel Meelkop (geluid), Nina Hitz (cello) en Peter Koopmans (toneelbeeld).

Cliff is een 'soap in dans' van Karin Post, Tom Jansen, Rob Birza, Rob de Graaf en Boudewijn Tarenskeen. De voormalige Nationale Ballet-danseres Coleen Davis treedt op als de moeder van een gekweld gezin. Voorts met o.a. Karin Post, Roy Peters, Hidde Maas, Jannie Goslinga en Oerm Matern. Vanavond, vrijdag (première) en zaterdag in Theater a/h Spui.

Leeuwarden

In The Art of Three brengt Galili Dance premières van Stephen Shropshire, 'Trout', en Juan Carlos García, 'Eco de Silenci', naast werk van Galili ('For many days now') en Silvestrini & Strickler ('Duel'). Zaterdag in de Stadsschouwburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden