DANS

Tournee..

1, 2 1, 2, 3, 4 is een choreografie van Truus Bronkhorst en Marien Jongewaard voor negen mannen en één vrouw. Een productie van Nieuw West en Stichting van de Toekomst. Vrijdag en zaterdag in Utrecht (Huis a/d Werf), 2 december in Purmerend (De Purmaryn), 3 december in Zaandam (Zaantheater).

Krisztina de Châtel maakte een vervolg op de choreografie Lara, waarin het computerspelletje 'Tomb Raider' de bewegingen van de dansers dicteert. In Lara and Friends, dat ook een reprise van 'Lara' bevat, bouwen de dansers hun eigen virtuele wereld. Vrijdag in Alkmaar (De Vest), maandag in Kerkrade (Wijngrachttheater), 26 en 27 november in Amsterdam (De Krakeling).

In de voorstelling IJ-Muiden onderzoekt Karin Post wat het dansen eigenlijk voor haar betekent. Acteur Titus Muizelaar staat haar bij, de regie is van Jan Joris Lamers. Vrijdag en zaterdag in Leiden (LAKtheater), 26 november in Eindhoven (Plaza Futura).

Introdans met 'De dood en het meisje' van Ed Wubbe, op muziek van Schubert, in het programma Moving Vienna, naast nieuw werk van Nils Christe en Renato Zanella. Zaterdag in Almere (De Metropole), dinsdag in Emmen (De Muzeval), 26 november in Enschede (Twentse Schouwburg).

Den Haag

In 1986 ging 'Dubbelspoor' in première, een choreografie van Beppie Blankert op muziek van Louis Andriessen. Uitgangspunt vormde een tekst van Beckett over twee mannen die op een trein wachten. Dubbelspoor, een remake is een co-productie van Dansers Studio en het Grand Theatre Groningen. Vanavond, vrijdag en zaterdag in het Theater a/h Spui.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden