DANS

Het Nederlands Dans Theater viert zijn twintigjarig bestaan met een jubileumprogramma, dat bestaat uit een première van Jiri Kylian en van Johan Inger, aangevuld met 'Déjà vu' van Van Manen en 'Skew-whiff' van Paul Lightfoot....

Tournee

Het Nationale Ballet met een première van Itzik Galili, Is it far to go?, zijn eerste ballet voor dansers op spitzen, op muziek van Bach. Op het programma ook 'Ogenblikken' van Van Dantzig en 'Even the Angels fall' van Redha. Vrijdag in Groningen (Stadsschouwburg) en tot slot zaterdag in Enschede (Twentse Schouwburg).

The Fall, de avondvullende dansproductie van Truus Bronkhorst en Marien Jongewaard voor acht mannelijke dansers, vanavond in Hoorn (Het Park), 26 november in Zutphen (Hanzehof), 27 november in Alphen a/d Rijn (Parktheater).

Bach en vogue door Introdans, met choreografieën van Conny Janssen, Nicolas Musin en Heinz Spoerli op muziek van Bach. Vanavond in Emmen (De Muzeval), vrijdag in Deventer (De Leeuwenbrug), dinsdag in Enschede (Twentse Schouwburg), woensdag in Apeldoorn (Orpheus), 29 november in Utrecht (Stadsschouwburg).

Amsterdam

In Theater Bellevue een selectie uit het Haagse festival CaDance. Maandag de duetten Dno van Diane Elshout en Frank Händeler (DWA) en Azuur van Janine Dijkmeijer. Op 24 en 25 november Höhenluft van Andrea Boll, Andreas Denk, Mischa van Dullemen en Klaus Jürgens.

In Felix Meritis vanavond t/m 28 november Cesc Gelabert in de solo Im (Goldenen) Schnitt I van Gerhard Bohner. 'Een adembenemende ode aan de eenvoud.' (Marijn van der Jagt)

Den Haag

Vrijdag en zaterdag in het festival CaDance in Theater aan 't Spui het Choreografenconcours NL/NRW, waaraan zes jonge choreografen meedoen uit Nederland en Duitsland. Vanavond en vrijdag in Korzo No Thought - No Form van Karen Levi; vrijdag en zaterdag de jeugddansvoorstelling Mr. Ben van Jim Barnard; op 20 en 21 november tot slot een nieuw werk van Maria Voortman en Roberto de Jonge, Reparations.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden