Dans

DANS..

Shakespeare Shuffle door Meekers Uitgesproken dans. Choreograaf ArthurRosenfeld wil bewijzen dat geschiedenis ook leuk kan zijn en gooit hiervoor Shakespeare-citaten in de mix. De personages raken steeds meer in de waromdat ze voortdurend in een ander stuk belanden. Zaterdag en zondag inZwolle (Odeon), zondag in Delft (De Veste).

THEATER

Dood van een klasgenoot (15+) door Theater Omega. Toneel, gebaseerd opeen roman van Gabriel Marquez over een moord op een middelbare school.Dinsdag en woensdag in het Rozentheater, Amsterdam.

De oorlog van Kos (15+) door De Citadel. Een solo over de verhoudingentussen leraren en leerlingen, over afhankelijkheid en macht. De acteur isde leraar, het publiek de klas. Zaterdag in Theater De Citadel, Groningen.

Het licht (15+) door Het Laagland. Regie: Bas Zuyderland. In eeneenvoudig dorp breekt door de komst van een drachtig konijn een dodelijkeziekte uit. Vrijdag en zaterdag in het Laaglandtheater, Sittard.

Kindercabaret (6+) door Pieter Tiddens. Cabaret over de zoektocht naar'cool', wat is dat en waarom wil je cool zijn? Zaterdag en zondag in hetZaantheater, Zaandam.

Mama is jarig (4+) door Peter Zegveld. Een beeldende voorstelling metprojectie, film en spel over de avonturen die een man onderneemt op zoeknaar zijn moeder. Zaterdag in Theater a/d Haven, Scheveningen; zondag inDe Krakeling, Amsterdam.

Misschien wisten zij alles (10+) door Dito Dito. De verhalen van ToonTellegen herleven in het verteltheater van deze twee Vlaamse acteurs.Zaterdag in De Krakeling in Amsterdam.

Mie, een visserssprookje (6+) door Het Vervolg. Regie: Noël Fischer.Mie woont aan de Maas. Als haar man een vis vangt die wensen vervult kanze haar hebberigheid niet temmen. Zaterdag in De Kijkdoos, Badhoevedorp;zondag in de Maaspoort, Venlo.

Sprookjes van nu (10+) van Kees van Loenen door Het Waterhuis. Regie:Roel Twijnstra. De dood, een aardige man, praat in de hemel met Bala, eenmeisje dat het liefst wil vergeten hoe hard ze op aarde heeft moetenwerken. Maar ze moet het vertellen, want Bala is hindoe en moet na haardood weer terug. Vrijdag, zaterdag en zondag in de Rotterdamse Schouwburg;woensdag in Het Kruithuis, Groningen.

Vlieg en de verkikkerde pad (6+) door Theater Kwatta. Tekst en regie:Josee Hussaerts. Een muzikale voorstelling over verpadden en verkikkeren,over mooi en lelijk. Zaterdag, zondag en woensdag in Het Badhuis, Nijmegen.

MUZIEK

Yo! Opera Festival, internationale jeugdopera door o.a. NederlandsVocaal Laboratorium, Transparant en Opera Cinema in o.a. Stadsschouwburgen Theater Kikker in Utrecht. In verschillende GVU-bussen zijn dit weekendopera's te zien. Zie ook www.yo-festival.nl.

Ollie's reis door Slagwerkduo Vertigo m.m.v. Herman Bolten(verteller).Zondag in Utrecht (Vredenburg).

Kinderconcert door Fang Wei Ling (knieviool), Luo Lei (citer) en Elienvan den Hoek (actrice). Op zaterdag en zondag 13.30 en 15.30u in Amsterdam(Concertgebouw).

MUZIEKTHEATER

De boevenkoning door Xynix opera. Muziektheater van Ad de Bont en FonsMerkies over een koning die jaagt op alles wat goud is. Zondag in deKoninklijke Schouwburg, Den Haag; woensdag in Kerkrade (Parkstad Theater).

Ikie hoort alles (3+) door de Tafel van Vijf. Tekst en spel: Herman vanBaar. Muziektheater over een jongetje dat alles hoort, maar er niet overpraat. Zondag in De Harmonie in Leeuwarden; maandag en dinsdag in deSchouwburg Rotterdam.

Zorro door Jeugdtheater Hofplein. Daniël zou het liefst net als Zorrozijn, maar durft niets te doen tegen de etters uit zijn klas die zijnvriendinnetje terroriseren. Vrijdag t/m zondag in Rotterdam (Theater222).

TENTOONSTELLINGEN

Face Your World onder begeleiding van kunstenares Jeanne van Heeswijken architect Dennis Kaspori kun je je eigen buurt ontwerpen metklimhuisjes, chill-plekken en fonteinen. Van 16 oktober t/m 6 november, Stedelijklab Slotervaart in Amsterdam. Zie ook: www.faceyourworld.nl.

Kindermuseumnacht (6-12 jr.) in Rotterdam staat in het teken van Feestin India, Turkije en Brazilië. Maak Braziliaanse carnavalsmaskers en eris Indiase dans en Turkse muziek te zien en te horen. Zaterdag in hetWereldmuseum in Rotterdam. Reserveren (verplicht): Tel. 010-2707190.

Ikke, ikke, ikke in Villa Zebra dagen kunstinstallaties je uit om teontdekken hoe bijzonder je bent. Tot en met 3 februari. Meer informatie:www.villazebra.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden