DANS

Conny Janssen Danst . . . presenteert Welk een eer voor het vaderland te mogen sterven, een choreografie voor acht mannen....

Amsterdam

Voor Luc Boyer maakte Jeanette van Steen de mimografie 'Gaan'. Het duet 'Zijns Weegs' is van Wouter Steenbergen. In de Brakke Grond, t/m 14 december.

Danswerkplaats Amsterdam presenteert een dubbel-programma met werk van Ted Brandsen en Ron Bunzl. Brandsens 'Hold On' is een dansstuk voor zes danseressen, in Bunzls 'De kink in de kabel' figureren acht dansers. Tot en met 15 december (Arie Biemondstraat nr 107-B).

Tilburg

Op 17 december onderzoeken Het Aquarius Ensemble en Raz in Music for 10 van John Cage en Spel zonder woorden van Hans Tuerlings de mogelijkheden van de nieuwe concertzaal in Tilburg, die dezelfde avond wordt geopend.

Tournee

Met de enscenering van de Notenkraker van Tsjaikovski komt het Nationaal Bolshoi Ballet van Wit-Rusland voor het eerst naar Nederland. Op 14 december in Eindhoven (Stadsschouwburg), 15 december in Amsterdam (Rai), 16 en 17 december in Breda (Chassé Theater), 18 december in Doetinchem (Schouwburg).

Ed Wubbe maakte voor Scapino Rotterdam een choreografie op Le Sacre du printemps van Stravinsky. Het choreografenduo Voortman/De Jonge maakte een dansstuk op Stravinsky's Les Noces. Vanavond in Tiel (de Agnietenhof), op 13 december in Uden (Markant).

Korzo Produkties met 'The Rogue Tool' van Paul Selwyn Norton, begeleid door het Asko Ensemble met composities van Fred Frith. Breda (Chassé Theater, 18 december), Amsterdam (Frascati, 19, 20, 21 december). 'De winst zit hem in de vanzelfsprekende manier waarop Norton nu met zijn materiaal omgaat. Het is de esthetiek die geraffineerder is dan ooit.' (Roy van de Graaf)

Danswerkplaats Amsterdam met My Jester, een choreografie van Anouk van Dijk, vrijdag in Arnhem (Schouwburg), 13 december in Bergeijk (de Kattendans), 14 december in Groningen (Grand Theatre), 17 december in Zwolle (Odeon). 'My Jester is als een puzzel. Waarom Van Dullemen in zijn 'narrenrol' vleugels draagt, wordt pas begrijpelijk als

je terugdenkt aan zijn vallende bewegingen uit deel een.' (Isabella Lanz)

Introdans, ensemble voor de jeugd, met Oliver Twist van Josette Baïz (choreografie) en Les Edmunds (muziek), 14 december in Ede (de Reehorst), 15 december in Oosterhout (de Bussel), 18 december in Meppel (Schouwburg).

Opus One met Jungle Book, 13 december in Barendrecht (het Kruispunt), 14 december in Veldhoven (de Schalm), 15 december in Leeuwarden (de Harmonie).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden