DANS

Het Nederlands Dans Theater I met Stilleven van Lightfoot, Forgotten Land van Kylian en Kleines Requiem van Van Manen, 21 en 22 november in Rotterdamse Schouwburg, 26 november in Eindhoven (Stadsschouwburg), 28 november in Amsterdam (Muziektheater), 29 en 30 november in Den Haag (Lucent Danstheater)....

Tournee

The Circle Effect van Leine & Roebana introduceert het begrip 'fysieke schizofrenie': wat gebeurt er als de rechterhand niet weet wat de linker uitvoert? Vanavond in Zwolle (Odeon), vrijdag in Alphen a/d Rijn (Parktheater).

Raz heeft Ik ga zei zij waarheen zei hij in reprise genomen, 'een dansgedicht voor iedereen vanaf 10 jaar'. Zaterdagavond in de Rotterdamse Schouwburg, maandag om 13.30 uur in Den Bosch (Theater Bis).

Muziekfragmenten van Bach, Cage, Hindemith en Mozart vormen de muzikale basis voor Klavier, het nieuwe 'muziekballet' van Piet Rogie/Compagnie Peter Bulcaen. Vrijdag in Tilburg (de Vorst), 5 december in Groningen (Grand Theatre).

Dansgroep Krisztina de Châtel brengt De Châtel & Norton in reprise, een programma met drie werken van De Châtel, Trio, Solo V en Vide, en Kindred Doppelgängers van Paul Selwyn Norton. Op 25 november in Zutphen (De Hanzehof), 27 november in Hoorn (Schouwburg), 28 november in Alkmaar (de Vest).

Het Nationale Ballet is op tournee met een Balanchine-programma: 'Concerto barocco', 'Apollon Musagète' en 'Serenade', drie klassiekers van George Balanchine. Vanavond in Enschede (Twentse Schouwburg), vrijdag in Arnhem (Schouwburg), zaterdag in Heerlen (Stadsschouwburg), zondag in Den Bosch (Theater a/d Parade).

Den Haag

Het Prins Bernhard Fonds verstrekte choreografie-opdrachten aan Sanna Myllylahti en Martin Butler, die als Korzo-productie vanavond in première gaan. Ikkuna van Myllylahti is een dans voor twee mensen die om elkaar heen draaien en niet tot een pas de deux komen. GlobalTM van Butler is een stuk voor acht dansers op live gemixte muziek van Andrew Sharply.

Rotterdam

Privé-story is een solodansperformance van Ton Lutgerink, op muziek van Harry de Wit. Van 21 november t/m 14 december (vr, za en zo) in het O.T. Theater aan de Müllerpier, St. Jobsweg.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden