DANS

Tournee..

Sf-films inspireerden Krisztina de Châtel tot Epoxy, een choreografie voor twintig dansers. Vijf uit haar eigen dansgroep, vijftien van Scapino, want 'Epoxy' is een coproductie. Filmmaker Frank Scheffer creëert de beelden, componist Thom Willems tekent voor de muziek en De Châtel bedacht mathematische structuren om twintig dansers over het podium te laten rennen. Vrijdag in Hoofddorp (de Meerse), zaterdag in Middelburg (Stadsschouwburg), zondag in Amsterdam (Stadsschouwburg), dinsdag in Eindhoven (Stadsschouwburg), woensdag in Utrecht (Stadsschouwburg).

Het vierde programma van Nederlands Dans Theater I bestaat uit een nieuw werk van Johan Inger, Hurry Slowly, een duet op muziek van Susato, Pärt en Telemann, en reprises van 'Sweet Dreams' van Kylian, 'Fantasía' van Van Manen en 'Shangri-la' van Lightfoot. Vrijdag in Amsterdam (Muziektheater), maandag in Breda (Chassé Theater), 29 april in Amersfoort (de Flint), 1 en 2 mei in Den Haag (Lucent Danstheater).

Dromen en bedrog is een avondvullende productie van Introdans van artistiek leider Ton Wiggers en huischoreografe Kirsten Debrock op muziek van Ligeti, Bach, Liszt, Beethoven, Fauré, Kancheli e.a. Op 24 april in Terneuzen (Zuidlandtheater), 27 april in Lochem (Schouwburg), 28 april in Hardenberg (De Voorveghter), 29 april in Roosendaal (de Kring).

De Rotterdamse Dansgroep presenteert premières van Ton Simons, Small Triptych, en van Jacopo Godani, Mars in Aries. Vanavond in Hoorn (Het Park), 25 en 26 april in Amsterdam (Bellevue).

Amsterdam

In de Melkweg vrijdag t/m zondag een dansvoorstelling die bestaat uit twee choreografieën: Songlines van Paula Vasconcelos en Guilia Mureddu en What is behind closed eyes van Antonio Paiva de Souza.

Heerlen

Het Euregio Dans Forum presenteert zijn derde première, Quartette, Angels and Insects van Jochen Ulrich op muziek van Alexander Balanescu. Vanavond en vrijdag in de Stadsschouwburg.

Utrecht

Op het Springdance Festival dagelijks meerdere voorstellingen, in de Stadsschouwburg, sporthal De Veiling, het Akademietheater, Huis a/d Werf en Ottone. Vanavond in de Stadsschouwburg Trisha Brown, zaterdag de première van . . . delle Reliquie van Hans Tuerlings door Raz, op muziek van Eddy de Clercq. Vanavond en vrijdag in Veiling 2 Nothing hurts door Anouk van Dijk & Falk Richter; in Veiling 1 vrijdag en zaterdag Appetite door Meg Stuart en Ann Hamilton; in het Akademiegebouw vrijdag en zaterdag de Jonathan Burrows Group; in Huis a/d Werf vanavond en vrijdag Thomas Hauert en zaterdag en zondag Jérome Bel met le dernier stectacle. Het festivalcafé huist in de Winkel van Sinkel.

Vluchten is een voorstelling over 'vluchtelingen en hun overlevingstactieken' o.l.v. choreografe Moos d'Herripon en dramaturg Carel Alphenaar. Op 22 en 23 april in Rasa.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden