Dance4Life 2009-2010: 1.332.500 euro

Dance4life is een internationale organisatie die wereldwijd jongeren (13-19 jaar) mobiliseert om zelf in actie te komen in de strijd tegen hiv en aids....

De komende jaren zal dance4life het scholenprogramma verder uitbreiden naar negen nieuwe landen en de bestaande programma’s intensiveren. Ook gaan we inzetten om de bij dance4life betrokken jongeren met elkaar te verbinden en hun betrokken te houden bij de strijd tegen hiv en aids.

Het nieuwe aanstaande Nederlandse ontwikkelingsbeleid stelt ons in staat de partnerschappen te verstevigen om de hoognodige brug te slaan tussen hiv-preventie en seksuele educatie en mensenrechten voor jongeren wereldwijd. Daarom hebben wij ons aangesloten bij twee Nederlandse samenwerkingsverbanden. We werken samen binnen het International HIV Aids consortium The Netherlands en binnen de Sexual and Reproductive Health and Rights Alliance. Bij deze twee consortia zijn partners aangesloten waar we al jaren mee samenwerken en bovendien versterken deze organisaties elkaars programma’s onderling.

Iedere dag worden er ruim 7.000 mensen geïnfecteerd met het hiv-virus. De helft daarvan is jonger dan 25. Door jongeren te betrekken en informatie te geven om de voor hen gezonde keuzen te maken, kunnen we het virus stoppen. Door bovendien jongeren in het Westen te laten samenwerken met jongeren in het Zuiden creëren we solidariteit en mondiaal burgerschap. En dat is in deze tijd hard nodig.

We zijn eind van dit jaar werkzaam in 26 landen op alle continenten. De filosofie van dance4life is dat je jongeren pas echt bereikt als je hun belevingswereld centraal stelt. Om die reden positioneren we dance4life als een cool jongerenmerk. Dat doen we door samen te werken met iconen (zoals Tiësto, Doutzen Kroes, The Partysquad), de muziek- en dance-industrie en aansprekende jongerenmerken.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden