Dalziel & Pascoe in Amsterdam

Even zag het er in een vorige aflevering van Dalziel and Pascoe naar uit dat het duo zou worden gescheiden, omdat Pascoe zijn ex-vrouw achterna wilde reizen, die verliefd was geworden op een Amerikaan....

Gelukkig besloot Pascoe te blijven. Het kon ook niet anders. De seriezou niet kunnen bestaan zonder het bullebakkerige wat norse gezicht vandetective superintendant Dalziel (Warren Clarke) en dat van zijnbeschaafde, universitair geschoolde detective inspector Pascoe (ColinBuchanan). De twee hebben alleen achternamen, waarbij die van Dalziel wordtuitgesproken als Dee-al.

Vanavond en morgen verlaten de botte Dalziel en de gevoelige Pascoe hunfictieve stad Wetherton en reizen zij af naar Amsterdam. Daar krijgen zeuiteraard te maken met een aantal Nederlandse politiemensen, gespeeld dooronder anderen Pierre Bokma, Jeroen Krabbé en Johanna ter Steege.

Aan de namen van de Nederlandse acteurs kan worden afgelezen dat deBritten hoge eisen stellen aan de kwaliteit van de acteurs, al kun jemerken dat het voor de acteurs wel even wennen was in het Engels eenNederlandse politieman te spelen.

De afleveringen die vanavond en morgen door de BBC worden uitgezonden(en die pas later op Nederland 1 te zien zullen zijn) zijn, meer nog danwanneer de serie in het Britse Yorkshire speelt, de moeite van het bekijkenwaard.

Een indruk die nog wordt versterkt doordat het eindelijk eens mooi weeris in Dalziel and Pascoe, dat gewoonlijk wordt opgenomen in Birmingham.(GZ)

Dalziel and Pascoe, BBC 1, vandaag en morgen, 22.00 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden