INTERVIEW

'Dagelijks word ik naar Nederland gebracht'

Portret van een kind in zijn slaapkamer. Dit ben ik: Floor van der Horst (10)

Joost Van Beek
Floor van der Horst: 'Ik zou wel naar Hawaï willen. Dat is een bekend eiland, dus ik ben benieuwd wat er leuk aan is.' Beeld Adriaan van der Ploeg
Floor van der Horst: 'Ik zou wel naar Hawaï willen. Dat is een bekend eiland, dus ik ben benieuwd wat er leuk aan is.'Beeld Adriaan van der Ploeg

Met wie woon je samen?

Mijn ouders zijn gescheiden en wonen allebei in Duitsland. Ik woon met mijn moeder in Kranenburg en met mijn vader en zijn vriendin in Goch.

Op welke school zit je?

Op de Sterredans in Nijmegen. Ik zit in groep zes en word elke dag met de auto naar Nederland gebracht.

Heb je huisdieren?

Ja, veel zelfs! Bij mijn moeder heb ik een konijn dat Sarah heet. Bij mijn vader heb ik een goudvis, vier kippen, een cavia en Enzo, de hond. Er zijn daar ook twee geiten, Alex en Bea.

Wat zijn je hobby's?

Ik vind turnen heel leuk en ik zit op klimmen. Dat doe ik in een hal. Tijdens de lessen krijgen we allerlei opdrachten. Dan moeten we bijvoorbeeld klimmen met de puntjes van onze tenen of met gekruiste handen.

Wie zijn je beste vriendinnen?

Angelique, Manou, Martje, Cathelijne en Iris, die zitten bij mij in de klas. En ook Nynke, die zit een klas hoger. Martje is net nieuw op school, de rest ken ik wat langer.

Wat zijn je favoriete vakken op school?

Ik vind wereldoriëntatie leuk. Je moet dan veel informatie opzoeken en bijvoorbeeld een tijdlijn over Napoleon maken. Ook drama, spelling en handenarbeid vind ik leuke vakken.

Wat is je mooiste kledingstuk?

Een blauwe trui met kwartmouwen.

Wie zou je wel een dagje willen zijn?

Een heel beroemd iemand, zoals Ariana Grande. Het lijkt me te gek om zoiets te beleven. Ik zou dan iets doen wat je maar één keer kunt doen. Optreden bijvoorbeeld.

Waar kun je niet tegen?

Witte bonen, bruine bonen en kidneybonen. Die zijn heel vies en droog. Ik vind niet alle bonen vies hoor. Tuinbonen zijn wel lekker.

Waar kun je om huilen?

Ik kan huilen als ik hoor dat ik geopereerd moet worden. Toen ik 3 jaar oud was, ben ik geopereerd aan mijn nier. Misschien moet dat nog eens gebeuren, maar nu slik ik er pillen voor.

Waar zou je graag naartoe gaan op vakantie?

Naar Hawaï. Dat is een bekend eiland, dus ik ben benieuwd wat er leuk aan is. Ik houd wel van stranden. Een vriendin van mij heeft foto's uit Australië laten zien, dat lijkt me ook cool. Er zijn daar jungles en allerlei dieren.

Hoe ziet je leven er over tien jaar uit?

Dan werk ik op de kinderafdeling van een ziekenhuis of ben ik stewardess. Het lijkt me fijn om mensen te helpen. Mijn moeder was ook stewardess en ik vind reizen heel cool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden