Dagagenda

No Country for Old Men (Ethan en Joel Coen). Kalm opgebouwde achtervolgingsfilm met de Spaanse acteur Javier Bardem als onpeilbare, verontrustende en komische moordenaar....

Stellet licht (Carlos Reygadas). Schitterend gefotografeerde studie van het op zijn kop gezette leven van een strenggelovige mennoniet, vol verwijzingen naar grootmeesters van de cinema. (in 6 zalen)

The Water Horse (Jay Russel). Ontroerende familiefilm over Schots jongetje Angus dat zich ontfermt over een reuzenei, waaruit vervolgens de waterdraak Crusoe tevoorschijn komt. (in 31 zalen)

Sweeney Todd (Tim Burton). Gitzwart sprookje met de voor een Oscar genomineerde Johnny Depp in de hoofdrol van Sweeney Todd, een Londense kapper die aan de lopende band kelen doorsnijdt en in zingen uitbarst. (in 30 zalen)

In the Valley of Elah (Paul Haggis). Dappere, bij vlagen ontroerende film over de gevolgen van het voeren van oorlog. De voor een Oscar genomineerde Tommy Lee Jones overtuigt in de hoofdrol, maar de vorm waarin Paul Haggis zijn aanklacht goot – een thriller annex buddyfilm – doet afbreuk aan het sterke gegeven. (in 18 zalen)

Lust, Caution (Ang Lee). In een rustig tempo ontvouwt grootmeester Ang Lee een zonderlinge maar onontkoombare romance tussen een collaborateur en een lid van een verzetsgroep, in Shanghai en Hongkong tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op het festival van Venetië bekroond met de Gouden Leeuw. (in 16 zalen)

Nightwatching (Peter Greenaway). Het ontstaansproces van De Nachtwacht, Rembrandts wereldberoemde schuttersstuk, is het uitgangspunt voor een rijke bespiegeling over kunst, liefde, verlies en verraad, waarbij regisseur Peter Greenaway als bonus een onvervalst moordmysterie opdient. (in 4 zalen)

Gone Baby Gone (Ben Affleck). In het regiedebuut van acteur Ben Affleck gaan twee detectives op zoek naar een verdwenen meisje. Het resultaat is eerder een ingetogen geregisseerde studie naar moraal vol verrassende wendingen dan een simpele hard-boiled detective. (in 21 zalen)

Hallam Foe (David MacKenzie). Boekverfilming over een fantasierijke puber. Jamie Bell, bekend als de balletjongen Billy Elliot, overtuigt in de hoofdrol. (in 7 zalen)

Away from Her (Sarah Polley). Julie Christie schittert in sobere, sterke debuutfilm over Alzheimer van actrice Sarah Polley. (in 7 zalen)

TBS (Pieter Kuijpers). Poldervariatie op Bonnie and Clyde, waarin regisseur Pieter Kuijpers vaardig de verwachtingen en de sympathie van de kijker manipuleert. ( in 30 zalen)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden